Poraz v Stožicah 90:77

Petrol Olimpija je na tekmi 3. kroga FIBA Lige prvakov v Stožicah morala priznati poraz še neporaženi nemški ekipi medi Bayreuth 90:77.

Petrol Olimpija je na prvi domači tekmi FIBA Lige prvakov v sezoni 2017/2018 morala priznati premoč nemški ekipi medi Bayreuth z rezultatom 90:77, ki tako ostaja po treh odigranih krogih neporažena ekipa. Ljubljančani, ki so na tekmi simbolno nastopili v roza dresih v podporo ozaveščanju o bolezni raka dojk, so slabo odprli srečanje in že ob polčasu zaostajali z rezultatom 50:40. V nadaljevanju so se Nemcem, ki so vodili skozi celotno srečanje, nekoliko le približali v upanju na preobrat, a so Nemci ostali zbrani in zasluženo z visoko razliko slavili zmago v Ljubljani. statistika

Zmaje v petek, 27.10. ob 19.00 v Laškem čaka srečanje v Ligi Nova KBM. Nasprotnik bo Zlatorog. V nedeljo, 29.10. ob 19.00 bo v Hali Tivoli (Stožice zasedene) v Ligi ABA gostovala Budućnost.

VIDEO HIGHLIGHTS

VIDEO - NOVINARSKA KONFERENCA PO TEKMI

Bastian Doreth, kapetan medi Bayreutha: "Dobro smo začeli srečanje, potem pa smo zaradi pomanjkanja zbranosti dovolili nasprotniku, da se rezultatsko priključi. V nadaljevanju smo pokazali karakter in srečanje zanesljivo dobili. Verjamem, da je tekma bila slaba za trenerja, ampak upam, da so gledalci uživali v napadalni predstavi."

Raoul Korner, trener medi Bayreutha: "Odigrali smo dobro srečanje. Na skavtingu smo videli, da tekme začenjajo zelo počasi, potem pa z borbeno igro iščejo priložnost za preobrat. Na vse to smo opozarjali igralce pred tekmo. Z nekaj pomembnimi koši nam je uspelo zaustaviti njihov pritisk. Zelo pomembna zmaga."

Devin Oliver, igralec Petrol Olimpije: "Nekako moramo se znebiti te bolezni, da tekme začenjamo zelo mehko in brez energije. V nadaljevanju smo poskušali narediti preobrat, ampak nam ni uspelo. Čestitke medi Bayreuthu, nocoj so bili boljša ekipa."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Naredili smo preveč napak za karkoli. Preveč izgubljenih žog, slab skok, zgrešeni odprti meti, prosti meti… na drugi strani je nasprotnik zadeval z dobrim odstotkom. V tretji četrtini smo imeli priložnost za preobrat, ampak v teh trenutkih nismo bili dovolj zbrani."

Video