Poraz pomlajene Olimpije v Rogaški Slatini (75:71)

Petrol Olimpija je v pomlajeni zasedbi v 17. kolu Lige Nova KBM izgubila na gostovanju v Rogaški Slatini.

Košarkarji Petrol Olimpije so v pomlajeni zasedbi (nastopili so brez Jordana Morgana, Gregorja Hrovata, Erjona Kastratija, Bojana Radulovića, Igorja Tratnika, Roka Badžima ter še vedno poškodovanega Domna Lorbka) izgubili v Rogaški Slatini na gostovanju pri Rogaški. Potem, ko so domači prvi polčas dobili s kar 20 točkami razlike (41:21), so se Zmaji v drugem delu z boljšo predstavo vrnili v boj za zmago, a jim je na poti do preobrata zmanjkalo časa. Končni rezultat je bil 75:71.

Za zeleno-bele je prvič zaigral Erazem Lorbek, ki se je po daljšem premoru tako vrnil na košarkarske parkete in je v 16 minutah igre dosegel 12 točk (met iz igre 6/8), 6 skokov, ukradeno žogo in indeks 16. Najboljši strelec v vrstah Ljubljančanov je sicer bil Devin Oliver z 19 točkami, medtem ko jih je Talor Battle dodal 18. statistika

Naslednja tekma Petrol Olimpijo pričakuje že v soboto, ko se bo v Ligi ABA v Hali Tivoli pomerila z beograjskim Partizanom NIS.

Damjan Novaković, trener Rogaške: "Proti zelo oslabljeni ekipi Olimpije smo dominirali 25 minut, vodili že s 25 točkami prednosti, nato pa popolnoma popustili. Zadnji del tekme smo odigrali brez prave energije, kar so Ljubljančani izkoristili in se približali. Na koncu smo tekmo, ki ne odloča o ničemer, dobili in s tem razveselili domače navijače."

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: "Zaslužena zmaga Rogaške. V prvem polčasu smo pokazali izjemno slabo igro, v drugem pa smo vtis nekoliko popravili."