Po zmagi v Kopru (78:71)

Petrol Olimpija je na gostovanju v Kopru premagala zasedbo Sixt Primorsko, še drugič v drugem delu Lige Nova KBM, kar ji že dve koli pred zaključkom zagotavlja prvo mesto po rednem delu tekmovanja.

Zmaji so si pot do pete zaporedne zmage olajšali z odlično igro predvsem v tretji četrtini, ko so po 4 točkah prednosti ob odhodu na odmor ob polčasu, prednost povišali že kar na 19 točk (60:41) v 26. minuti. V zadnji četrtini so domači z borbeno igro uspeli znižati prednost Ljubljančanov, a za preobrat to ni bilo dovolj. Zasedba pod vodstvom Zorana Martića je slavila zmago z rezultatom 78:71. V vrsti Petrol Olimpije je največ točk tokrat dosegel Mitch McCarron, prispeval jih je 23. 20 jih je dodal Devin Oliver. statistika

Naslednja preizkušnja zeleno-bele čaka v ponedeljek, ko jih bo v Rogaški Slatini poizkušala presenetiti Rogaška.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: "Čestitke Olimpiji za zmago. Danes smo bili priča pravi fizični tekmi. Na začetku drugega polčasa smo izgubljali in nato lovili nasprotnika, vendar se nismo uspeli vrniti. Hitro se moramo regenerirati in pripraviti na naslednjo tekmo. Hvala navijačem za podporo."

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Pričakovano težka tekma, ki je bila pomembna za obe ekipi. Solidno smo odigrali skoraj celotno srečanje, ob zaključku tekme pa z nekaj izgubljenimi žogami vrnili upanje domačim. Na koncu smo tekmo zasluženo dobili."