Po preobratu poraz v Šenčurju (66:59)

Petrol Olimpija je v sedmem kolu drugega dela Lige Nova KBM doživela poraz na gostovanju pri Šenčurju. Na koncu je rezultat na semaforju kazal 66:59.

Košarkarji Petrol Olimpije so na utrpeli drugi poraz v drugem delu Lige Nova KBM. Po preobratu v drugem polčasu je bila tokrat boljša Šenčur Gorenjska gradbena družba. Oslabljeni Zmaji, tokrat so nastopili brez Jana Špana, Devina Oliverja, Jana Barbariča in Erazma Lorbka, so ob polčasu vodili za 6 točk, a v drugem polčasu popustili in dopustili gostom preobrat, po katerem so vodili že tudi za 9 točk. Na koncu so domači zmagali z rezultatom 66:59. Najboljši strelec Zmajev je bil tokrat Mitch McCarron s 15 točkami, medtem ko jih je Roko Badžim dodal 13. statistika

Naslednji obračun zeleno-bele čaka v nedeljo, ko se bodo v Hali Tivoli pomerili z Ilirijo.

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "Menim, da smo zasluženo premagali Olimpijo, kateri čestitam za borbeno igro. Tekmo sta na našo stran prevesila obramba in skok. Čestitam mojim fantom za zmago. Današnji obračun moramo čim prej arhivirati in misli usmeriti na sobotno srečanje. Zahvalil bi se našim navijačem, ki so pripravili zelo prijetno vzdušje in bili naš šesti igralec."

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Zaslužena zmaga domačih."