Pionirji do prve zmage v Imoli

Mladi košarkarji pionirske ekipe Petrol Olimpije so na uvodni tekmi mednarodnega turnirja v Imoli zabeležili prvo zmago.

MEDNARODNI TURNIR (Imola, Italija)

Četrtfinale, petek, 4. januar:
PETROL OLIMPIJA – STELLA AZZURA 89:74 (22:20, 28:17, 18:14, 21:23)
Petrol Olimpija:
Šmitran 23, Gorenjc 21, Dekleva, Jurkovič 2, Popovič 2, Zalar, Zdravković, Crček 7, Kordelič 8, Kump 16, Fajfar, Sraka 10.

Ekipa pionirjev do 14 let (2005 in mlajši), okrepljena z Alejom Kumpom iz Kočevja, je odigrala četrtfinalno srečanje proti ekipi Stella Azzura iz Rima in Italijane zasluženo premagala.

Rimljani so bolje začeli in povedli s štirimi točkami razlike, Zmajčki pa so se hitro prebudili in v tretji minuti prve četrtine povedli s 7:6. V nadaljevanju prve četrtine so si priigrali prednost osmih točk, ki so jo Rimljani do konca četrtine znižali na dve točki zaostanka. V drugem delu je sledil dober štart, delni izid 7:0 in hitro priigrana prednost devetih točk.

Zmajčki so proti koncu drugega dela vodili največ s petnajstimi točkami razlike. V tretjem delu je sledil odličen štart in delni izid 14:0 ter najvišja prednost na srečanju (64:37). Sledil je nerazumljiv padec v igri in igralci iz Rima so do konca tretjega dela znižali prednost na sedemnajst točk zaostanka. V zadnjem delu smo gledali izenačen dvoboj in zmaga igralcev Petrol Olimpije ni bila nikoli ogrožena.

V soboto se bodo Zmajčki pomerili z milansko Olympio.