Petrol Olimpija v finalu Lige Nova KBM s Sixt Primorsko

V velikem finalu državnega prvenstva se bodo košarkarji Petrol Olimpije pomerili s Sixt Primorsko. Finalni niz se bo v soboto ob 18.45 začel v Kopru, moštvu pa bosta igrali na tri dobljene tekme.

Košarkarji Petrol Olimpije bodo tretji zaporedni, skupno pa 18. naslov državnega prvaka, lovili proti moštvu Sixt Primorske. Koprčani, ki so v tej sezoni že osvojili naslov slovenskega pokalnega in superpokalnega prvaka, iz Lige ABA 2 pa napredovali v Ligo ABA, so v polfinalnem nizu z dvema zmagama izločili novomeško Krko, ljubljanski košarkarji pa so bili z 2:0 v zmagah boljši od domžalskih Helios Suns.

Zaradi boljšega izkupička v Ligi za prvaka, bodo imeli košarkarji Sixt Primorske v finalnem nizu prednost domačega igrišča.

Finalni niz se bo začel v soboto, 18. maja, ob 18.45, v koprski Areni Bonifika. Druga tekma bo v torek, 21. maja, ob 18.45, v Areni Stožice, tretja pa nato znova v Kopru, v petek, 24. maja, prav tako ob 18.45. Morebitna četrta tekma bo v nedeljo, 26. maja, v Stožicah, morebitna peta pa v torek, 28. maja, na Bonifiki.

Vstopnice za ogled druge finalne tekme, ki bo v torek, 21. maja, ob 18.45, v Areni Stožice, so že na voljo v spletni trgovini, na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte.

KONČNICA LIGE NOVA KBM (FINALE)

1. TEKMA

Arena Bonifika (Koper), sobota, 18. maj, ob 18.45:
SIXT PRIMORSKA – PETROL OLIMPIJA

2. TEKMA

Arena Stožice (Ljubljana), torek, 21. maj, ob 18.45:
PETROL OLIMPIJA – SIXT PRIMORSKA (nakup vstopnic)

3. TEKMA

Arena Bonifika (Koper), petek, 24. maj, ob 18.45:
SIXT PRIMORSKA – PETROL OLIMPIJA

4. TEKMA*

Arena Stožice (Ljubljana), nedelja, 26. maj, ob 18.45:
PETROL OLIMPIJA – SIXT PRIMORSKA

5. TEKMA*

Arena Bonifika (Koper), torek, 28. maj, ob 18.45:
SIXT PRIMORSKA – PETROL OLIMPIJA
*Morebitni četrta in peta tekma. Finalni niz se igra na tri dobljene tekme.