Petrol Olimpija Pokal Spar odpira v Rogaški Slatini

Moštvo Petrol Olimpije bo v ponedeljek začelo s tekmami v četrtem tekmovanju v sezoni 2018/19. Ljubljanski Zmaji se bodo na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar v Rogaški Slatini ob 19.00 pomerili z domačo Rogaško.

V ponedeljek ob 19.00 bodo košarkarji Petrol Olimpije odigrali še tretjo tekmo v vsega štirih dneh. Na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar se bodo Ljubljančani pomerili z Rogaško, tekmo pa si bo možno v neposrednem televizijskem prenosu ogledati na Šport TV 1 in v neposrednem spletnem prenosu pa na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana.

Zmaji so minulo sezono slovensko pokalno tekmovanje sklenili v polfinalu domačega finalnega turnirja v Hali Tivoli, kjer so jih s 74:70 ugnali kasnejši prvaki, košarkarji Sixt Primorske. Ljubljansko moštvo bo v tej sezoni lovilo že 21. pokalni naslov v svoji zgodovini, lov pa bo začelo v Rogaški Slatini.

V tej sezoni Rogaška nastopa v dveh tekmovanjih. V prvem delu državnega prvenstva so Slatničani na 12 tekmah zabeležili šest zmag, v Ligi ABA 2 pa imajo po 14 kolih na svojem računu pet zmag. Ob koncu koledarskega leta 2018 se je moštvo okrepilo z nekdanjim košarkarjem Petrol Olimpije, Mirzo Sarajlijo, ki le na eni izmed šestih odigranih tekem v svojo statistiko ni vpisal manj kot desetih doseženih točk. V soboto se je ob zmagi Rogaške nad Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo (85:81) izkazal z 18 točkami in petimi podajami, najboljši strelec Slatničanov v prvem delu sezone, Rashun Davis, pa je 12 točkam dodal 12 podaj in pet skokov.

Petrol Olimpija in Rogaška sta se v sezoni 2018/19 srečali na tekmi šestega kola državnega prvenstva v Stožicah. Takrat je navdušil Marko Simonović, ki je z 19 točkami, 11 skoki, štirimi blokadami in štirimi pridobljenimi žogami prikazal vsestransko predstavo, Zmaji pa so vknjižili zanesljivo zmago z 99:81.

Povratni obračun bo sledil čez teden dni, prav tako ob 19.00, v Areni Stožice.

IZJAVA PRED TEKMO:

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»V ponedeljek začenjamo z novim tekmovanjem, Pokalom Spar, ki bo za naše moštvo že četrto v tej sezoni. Nastopi v slovenskem pokalu so za Petrol Olimpijo sila pomembni, lovili bomo namreč že 21. lovoriko. V četrtfinalu nas čakata dve tekmi z Rogaško, že na ponedeljkovo pa se odpravljamo ambiciozno, ta trenutek pa o ostalih tekmovanjih, kljub napornemu ritmu tekem, ne želimo razmišljati. Osredotočamo se zgolj na tekmo v Rogaški Slatini, kjer želimo zabeležiti zmago in si tako dvigniti samozavest pred povratno tekmo, ki bo čez teden dni v Ljubljani.«

POKAL SPAR, 1. TEKMA ČETRTFINALA

ŠD Rogaška Slatina (Rogaška Slatina), ponedeljek, 7. januar, ob 19.00:
ROGAŠKA – PETROL OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 1 in spletni prenos na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana)

Povratna tekma:

Arena Stožice (Ljubljana), ponedeljek, 14. januar, ob 19.00:
PETROL OLIMPIJA – ROGAŠKA (TV prenos na Šport TV 1 in spletni prenos na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana)