Petrol Olimpija je 17. postala državni prvak

Petrol Olimpija je na domačem parketu v odločilni peti tekmi finala Lige Nova KBM osvojila svoj sedemnajsti naslov državnega prvaka.

Petrol Olimpija je napeto finalno serijo Lige Nova KBM zaključila povsem enako, kot je le ta izgledala od prve tekme dalje – dramatično. Na odločilni peti tekmi je na domačem parketu v Areni Stožice po podaljšku z rezultatom 95:90 ugnala novomeško Krko in si tako priigrala svoj 17. naslov državnega prvaka v samostojni Sloveniji.

Zmaji so bili v prednosti skoraj skozi celotno srečanje, a z zadetim prostim metom Marka Jošila sedem sekund pred koncem rednega dela srečanja, so gostje rezultat izenačili na 86:86 in izsilili podaljšek. V dodatnih petih minutah srečanja je borba Zmajev znova prišla do izraza. Hitro so povedli in prednost zadržali do konca, ko so slavili zmago z rezultatom 95:90. Jordan Morgan je bil tokrat najbolj učinkovit med Ljubljančani, dosegel je 23 točk. Sledila sta Devin Oliver in Mitch McCarron s 16. statistika

Devin Oliver si je z odličnimi predstavami skozi vseh 5 tekem prislužil naziv najkoristnejšega igralca finalne serije.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "To je bil finale, vreden svojega imena. Peta tekma je bila češnja na vrhu torte. Mislim, da smo gledalci uživali vsak trenutek in to si je slovenske košarka zaslužila. Na koncu smo bili oboji zelo utrujeni, delali smo napake, vendar smo se borili do zadnjega atoma moči in na koncu prinesli Ljubljani tako želeni naslov."

Simon Petrov, trener Krke: "Kot vsak športnik, ki trdo dela za uspeh, smo seveda razočarani, toda glede na to, da smo pustili na igrišču dušo in srce, mislim, da si nimamo kaj očitati. Tekma bi se lahko obrnila tudi na našo stran, žal se ni, zato lahko Olimpiji čestitam za naslov."

Video