Petrol Olimpija - Mornar 64:67

Petrol Olimpija je v 5. krogu Lige ABA izgubila v Hali Tivoli proti Mornarju iz Bara 67:64. Usodna je bila trojka Vranješa v zadnji sekundi.

Petrol Olimpija je v 5. krogu Lige ABA izgubila v Hali Tivoli proti Mornarju iz Bara. V končnici tekme, v zadnji sekundi s trojko je rezultat 67:64 v korist Črnogorcev postavil Nemanja Vranješ. statistika

Zmaje naslednja tekma čaka že v ponedeljek, 23.10. ob 19.00, ko v Stožice prihajajo Hopsi v Ligi Nova KBM. 

Nemanja Vranješ, igralec Mornarja: "Po dveh težkih porazih smo se posvetili treningu obrambe. Mislim, da smo novoj pokazali izjemno dobro igro v obrambi. Zadnji met za zmago je neka nagrada, saj smo verjeli, da lahko slavimo zmago v Ljubljani. V naslednjem krogu moramo premagati Zadar."

Mihailo Pavićević, trener Mornarja: "Lahko je govoriti po takšni zmagi v zadnji sekundi. Mislim, da smo si zmago zaslužili. Imeli smo dva nekoliko slabša obdobja v igri. Veliko sem menjal igralce med tekmo, saj smo želeli, da smo sveži proti utrujeni ekipi Petrol Olimpije, ki se je vrnila iz težkega gostovanja v Turčiji. V zadnji četrtini smo dovolili domačinu, da se vrne v igro. V končnici so odločile malenkosti, kjer smo prišli do zadnjega meta. V minuti odmora pred zadnjim metom sem narisal akcijo, ampak moram priznati, da obožujem, ko igralec improvizira in izbere drugo opcijo. Prav to se je zgodilo. Vranješ bi moral dobiti met iz kota, dobro je videl kako ga krijejo v obrambi, uspelo mu je priti do dobrega meta, ki ga je srečno zadel. Zmaga je nagrada za našo pogumno igro na gostovanju."

Jordan Morgan, igralec Petrol Olimpije: "Tekme nismo izgubili v zadnji sekundi, ampak že v prvem polčasu. Podobno kot na zadnjem gostovanju v Turčiji. Tekme moramo začeti bolj agresivno. Nismo imeli prave energije na začetku. Popraviti moramo naše začetke tekem. Srečanje moramo gledati kot celoto, jo analizirati in popraviti naše napake."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Izjemno smo si želeli zmage. Na prvi pogled mislim, da smo tekmo izgubili zaradi slabega napada. Obrambno smo bili dokaj solidni. Napadalno smo bili preveč pasivni in počasni. Imeli smo zgolj eno obdobje, ampak to ni bilo dovolj. Igra preprosto ni stekla. Ni bila kriva obramba od Mornarja. Nismo imeli dovolj energije. Poraz boli in smo zelo razočarani, ampak časa za žalovanje ni, saj imamo že čez dva dni drugo tekmo. Kar se tiče zadnjega meta, to je pač košarka, žoga je šla od table v koš. Težava je, da smo imeli svojo priložnost za zmago, ki pa je nismo izkoristili."

Video