Oldenburg boljši v zadnjih sekundah tekme

Union Olimpija je v 5. krogu EuroCupa v zadnjih sekundah tekme morala priznati poraz Oldenburgu, ki je slavil zmago 82:81.

Union Olimpija je izgubila v Stožicah v 5. krogu EuroCupa proti nemškemu Oldenburgu 82:81 v zadnjih sekundah tekme. Ljubljančani so bili v zaostanku večji del srečanja, potem pa so v zadnji četrtini po zaslugi agresivne obrambe prišli do vodstva, ki pa ga v zadnjih sekundah niso uspeli zadržati.

Za Union Olimpijo je 17 točk dosegel Ronalds Zakis. Vsak po 13 točk sta prispevala Miha Lapornik in Sava Lešić. 10 točk je dosegel Zack Wright. Pri Oldenburgu je 21 točk dosegel Brian Qvale. statistika

Union Olimpijo v nedeljo, 15.11. ob 19.00 čaka težko gostovanje v Ligi ABA. Zmaji se odpravljajo v Zagreb, kjer se bodo zoperstavili evroligašu Cedeviti.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Nič novega. Ponavlja se nam stara zgodba. Enostavno so samo trenutki tekme, ko igramo tako kot se dogovorimo pred tekmo. Agresivno, čvrsto v obrambi, z veliko energije. Ne razumem zakaj se nam to dogaja. Vseskozi ponavljamo in govorimo kakšen pristop si želimo na tekmi. Po tekmi s Tajfunom smo govorili kako moramo pristopiti k tekmi z Oldenburgom, da je to agresivno v obrambi po celem terenu, da imamo več igralcev v rotaciji, da igramo doma pred domačimi gledalci. Odigrati bi morali bolj odločno. Enostavno dokler nismo v zaostanku vsaj desetih točk, tega ne pokažemo. To se nam prepogosto dogaja. Fantje se očitno sprostijo še le, ko že zaostajamo in potem začnejo igrati obrambo, kar pa je popolnoma nesprejemljivo. Ne glede na vse smo na koncu prišli do priložnosti za zmago, imeli odprti met, ga zgrešili in sreča je bila tokrat na strani Oldenburga. Gostom čestitam za zmago."

Mladen Drijenčić, trener Oldenburga: "Manjkal nam je organizator igre Kramer, ki je zbolel pred odhodom na gostovanje. Nekoliko smo spremenili vloge v ekipi pred tekmo. Imeli smo težave z osebnimi napakami pri visokih igralcih, kar nam je še nekoliko bolj zmanjšalo rotacijo. Mislim, da smo večji del tekme bili dominantni. Nismo uspeli priti do protinapada , izgubili smo tudi kar veliko žog. Vseeno, to je posledica zmanjšane rotacije in dejstva, da je Machado odigral kar trideset minut, kar je največ v letošnji sezoni. Praktično smo odigrali z zgolj enim organizatorjem igre. Prepelič je po sili razmer pomagal pri organizaciji napada, to sem sprejel, a vseeno bi morali moji bolj izkušeni igralci tekmo že prej odločiti v našo prid."

Video