Najkoristnejši igralec Petrol Olimpije v januarju: Domen Lorbek

Branilec Domen Lorbek, ki se je moštvu Petrol Olimpije pridružil v decembru, je bil s strani navijačev izbran za najkoristnejšega igralca zeleno-bele zasedbe v januarju.

Po zelo dobrih igrah v januarju, je bil Domen Lorbek, otrok ljubljanskega kluba, izbran za najkoristnejšega igralca Petrol Olimpije v uvodnem mesecu koledarskega leta 2019. Domen, ki je v tej sezoni registriran za igranje zgolj v slovenskem državnem prvenstvu in Ligi ABA, je svojo najboljšo predstavo meseca prikazal 21. januarja, ko je bil z 21 točkami, štirimi podajami in tremi skoki glavni motor ekipe ob zmagi nad Šenčurjem z 82:70.

Zelo dobro predstavo je Lorbek prikazal tudi 14. januarja na povratni tekmi četrtfinala Pokala Spar proti Rogaški, ko je dosegel 15 točk. Petrol Olimpija je tekmecem iz Rogaške Slatine sicer priznala poraz (79:81), a se zaradi boljše razlike v skupnem številu doseženih in prejetih točk, uvrstila na finalni turnir, v polfinalu pa se bo srečala z gostitelji turnirja, košarkarji Sixt Primorske.

Dve izvrstni predstavi je Lorbek prikazal tudi v Ligi ABA, obe na domačem parketu. V 15. kolu je Megi Bemax nasul 23 točk in temu dodal še dve podaji, v 17. kolu pa nato proti Budućnosti v Hali Tivoli vknjižil 19 točk, štiri podaje in tri skoke. Proti ekipi iz Sremske Mitrovice je zgolj v zadnji četrtini vknjižil devet od svojih 23 točk, Zmaji pa so se na koncu veselili zanesljive zmage z 91:78.

Video