Na gostovanje v Trento

Union Olimpijo jutri, v sredo, 18.11. ob 20.30 čaka tekma 6. kroga EuroCupa na gostovanju pri italijanskem Trentu. Prenos na Šport TV!

Union Olimpijo jutri, v sredo, 18.11. ob 20.30 čaka tekma 6. kroga EuroCupa na gostovanju pri italijanskem Trentu. Ljubljančani se odpravljajo na gostovanje močno zdesetkani, saj v Sloveniji zaradi poškodb ostajata kapetan Saša Zagorac (težave s kolenom) in Blaž Mahkovic (poškodba komolca).

Italijanski Trento, ki je novinec v EuroCupu, si trenutno z rezultatom 3 zmag in 2 porazov deli 1. mesto v skupini A. Union Olimpija ima rezultat 2 zmagi in 3 poraze. Zmaji so Italijane na prvi tekmi v Stožicah premagali v zadnjih sekundah tekme (98:97) po izjemni strelski predstavi. Trento dobre predstave kaže tudi v italijanskem prvenstvu, kjer so z rezultatom 5 zmag in zgolj z dvema porazoma na 2. mestu po sedmih odigranih tekmah.

Srečanje bo v neposrednem TV prenosu na Šport TV!

VIDEO - Zack Wright

VIDEO - Trener Potočnik 

Zack Wright, igralec Uniona Olimpije: "Zabeležili smo kar nekaj porazov in preprosto moramo pokazati več energije ter poskusiti zmagati to tekmo v gosteh. Moramo zmagati, če želimo, da ostanemo v igri za mesta, ki peljejo v drugi krog. Imeli smo nekaj dni za pripravo in verjamem, da smo izjemno motivirani. Če pokažemo pravo energijo, lahko premagamo vsako ekipo. Trento je atletska in zelo hitra ekipa, ki dosega veliko točk v napadu. Igrajo zelo ameriško košarko, saj nimajo veliko organiziranih napadov. Kontrolirati moramo ritem tekme in poskusiti preprečiti njihovo tranzicijsko igro in skok v napadu. V teh segmentih smo imeli veliko težav že na prvi tekmi, ki smo jo sicer zmagali."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Vsaka tekma je pomembna. V ABA Ligi smo že kar v seriji porazov, a kot vseskozi govorim, opozarjal sem že pred sezono, da bodo takšni trenutki prišli. Ostati moramo ekipa in vztrajati pri svojem načrtu dela. To je edini način, da pridemo do boljše igre. Želimo si manj nepotrebnih napak in posledično lahko računamo tudi na zmage. V Italijo odhajamo sproščeni. Trento je odlična ekipa, ki odlično kotira v italijanskem prvenstvu in EuroCupu. Gre za izjemno atletsko ekipo, kar ste lahko videli na prvi tekmi v Stožicah. Igrajo izjemno veliko tranzicije in so zelo dominantni v skoku. Predvsem pametno se moramo postaviti na terenu, ne smemo odigrati brezglavo, začenši z našim napadom, ki mora biti potrpežljiv s čim manj izgubljenimi žogami. V obrambi moramo zaustaviti njihovo tranzicijsko igro, se hitro vračati v obrambi in zapirati prostor pod košem. Pomembno bo, da se dobro zoperstavimo tudi v skoku."