MVP meseca marca: Aleksandar Lazić

S strani navijačev je bil za najkoristnejšega košarkarja Petrol Olimpije meseca marca izbran Aleksandar Lazić, ki je naslov MVP-ja osvojil še drugi zaporedni mesec.

Medtem, ko je Aleksandar Lazić v svoji mladosti kar nekaj sezon preživel v dresu Petrol Olimpije, je po dveh sezonah, ki jih je preživel v srbskih klubih, v tej sezoni že večkrat dokazal, da je eden izmed najbolj raznovrstnih košarkarjev ljubljanskega moštva. S svojo energijo in željo po dokazovanju, ki Lazića krasita že od prihoda nazaj v Ljubljano, ter žarom v igri, ki ga kaže na vsaki tekmi, si je Aco, kot ga kličejo soigralci, še drugič v tej sezoni priigral naziv najkoristnejšega igralca meseca Petrol Olimpije.

Dejstvo je, da imajo Lazićeve igre v tej sezoni tudi vzpone in padce, v minulem mesecu pa je v povprečju dosegal 7,7 točke, 5,8 skoka in 1,7 pridobljene žoge na tekmo. Na dvoboju petega kola Lige Nova KBM za prvaka se je izkazal z dvojnim dvojčkom (16 točk, 10 skokov), ob tem pa je v statistiko vpisal še tri pridobljene žoge.

Obračun z Rogaško si bo Lazić zagotovo zapomnil po izjemnem zabijanju preko Sretena Kneževića, silovito in atraktivno zabijanje pa je svoje mesto našlo tudi na vrhu lestvice najlepših akcij minulega kola Lige Nova KBM.

Video