Mega Leks v Stožicah

Zmaji v 11. krogu Lige ABA v soboto, 21.11. ob 17.00 gostijo Mega Leks, ki je trenutno na 4. mestu lestvice Lige ABA.

Union Olimpijo v 11. krogu Lige ABA v Stožicah čaka tekma s srbskim Mega Leksom. Srečanje je na sporedu v soboto, 21.11. ob 17.00. Mega Leks je trenutno na 4. mestu Lige ABA z rezultatom 7 zmag in 3 porazi. Zmaji imajo po desetih odigranih tekmah 4 zmage in 6 porazov. 

Ljubljančani imajo v zadnjem času veliko težav s poškodbami. Zaradi težav s kolenom je vprašljiv nastop kapetana Saše Zagorca. Prvi organizator igre Uniona Olimpije Zack Wright je na tekmi s Trentom v EuroCupu v drugem polčasu začutil bolečino v hrbtu in obiskuje intenzivne terapije, a je njegov nastop na tej tekmi Lige ABA pod velikim vprašanjem. Na sobotni tekmi zagotovo ne bo nastopil Blaž Mahkovic, ki ima še vedno težave s poškodbo komolca.

Olimpijina sobota! 50% popust z vstopnico za nogometni derbi! 50% popust na košarkarsko vstopnico lahko izkoristite na dan tekme na blagajni pred dvorano Stožice. Blagajna pred dvorano Stožice bo na dan tekme odprta od 15.00 dalje!  Vabljeni vsi na košarko ob 17.00, po končani tekmi pa gremo skupaj še na nogometni derbi!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Nismo imeli veliko časa za pripravo na tekmo. Mega Leks je izjemno neugodna ekipa, kar dokazujejo njeni rezultati v Ligi ABA. Igrajo izredno hitro košarko, agresivno v obrambi in zelo hitro v napadu. Dosegajo veliko število točk, pač, igrajo tako kot morajo igrati mlade ekipe. Užitek je gledati ekipo Mega Leks na parketu. Čaka nas zelo težka naloga. Izhajati moramo iz našega prvega polčasa v Italiji. Upam, da bomo lahko nastopili v čim bolj polni zasedbi, saj imamo težave s poškodbami."

Luka Rupnik, igralec Uniona Olimpije: "Strniti moramo svoje vrste in odigrati agresivno v obrambi in skoku. V Italiji smo odigrali dober prvi polčas, potem v drugem pa nismo bili več ista ekipa na parketu. Imamo veliko težav s poškodbami, zato moramo ostali, ki smo zdravi, pokazati več. Mega Leks je dobra ekipa, zato se nam obeta zanimiva tekma."