Martin Krampelj okrepil Cedevito Olimpijo

Dres Cedevite Olimpije bo v prihajajoči tekmovalni sezoni nosil še en slovenski košarkar. Zmajem se je pridružil Martin Krampelj, ki je minule štiri sezone preživel v Združenih državah Amerike.

Eden izmed najbolj talentiranih slovenskih mladih košarkarjev Martin Krampelj je nova okrepitev Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija Ljubljana. Krampelj, 24-letni Grosupeljčan, je v minulih štirih sezonah nosil dres ekipe Creighton Bluejays, iz Univerze Creighton iz Nebraske.

V minuli sezoni je Martin Krampelj zaigral na 35 tekmah v ameriški študentski Ligi NCAA, v povprečju pa dosegal 13,5 točke, 6,9 skoka in 0,8 podaje v 25,3 minutah igre. Svojo kariero je Krampelj začel v domačem Grosuplju, med letoma 2012 in 2014 je nosil dres novomeške Krke, leta 2015 pa je nato sledila selitev v Združene države Amerike. Leta 2017 se je Krampelj znašel tudi na širšem seznamu reprezentančnih kandidatov.

Letos se je Krampelj po zaključku študija na Univerzi Creighton prijavil tudi na nabor Lige NBA, a kljub uspešni zadnji sezoni ni bil med 60 izbranci moštev najmočnejše lige na svetu. To pa Kramplja ni ustavilo, pred začetkom Poletne Lige NBA se je pridružil ekipi Denver Nuggets, za moštvo iz Kolorada pa zaenkrat zaigral na eni tekmi, na kateri je v sedmih minutah zabeležil eno podajo.


Martin Krampelj
Datum in kraj rojstva:
10. marec 1995, Ljubljana (Slovenija)
Višina: 206 cm
Igralni položaj: krilo / krilni center
Kariera: Grosuplje (2011-12), Krka (2012-14), Creighton Bluejays (ZDA; 2015-19).


Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»V klubu smo zelo zadovoljni, da smo uspeli v svoje vrste pripeljati Martina Kramplja. Svojo košarkarsko kariero je Martin začel na slovenskih tleh, nadaljeval v Združenih državah Amerike, se tam tudi dokazal, v Cedeviti Olimpiji pa po zaključku študija prepoznal uspešno zgodbo, ki mu lahko pomaga pri košarkarskem razvoju in je lahko zanj tudi odskočna deska za nadaljnjo kariero. Krampelj lahko s svojim načinom igre ekipi pomaga na več igralnih položajih in da moštvu širino, ki je v današnji košarki zelo pomembna.«

Martin Krampelj, igralec KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Pred začetkom poletja so bile na moji mizi številne ponudbe, a ko je prišla ponudba s strani Cedevite Olimpije, tu ni bilo dosti razmišljanja. Zgodba novo nastalega kluba ima velik potencial in po posvetu z družino in agentom Benjaminom Stevićem je bila odločitev o tem, da se pridružim ljubljanskemu klubu, lahka in enostavna. Komaj čakam, da se nova sezona začne, in da se predstavim ljubljanskim navijačem ter stopim na parket Arene Stožice.«