Marko Simonović s Črno goro na Igrah majhnih evropskih držav

Center Petrol Olimpije Marko Simonović se bo s člansko reprezentanco Črne gore udeležil Iger majhnih evropskih držav, ki bodo med torkom in soboto potekle v Črni gori.

V ponedeljek je mladi črnogorski center Marko Simonović odpotoval v Črno goro, kjer bo s črnogorsko člansko reprezentanco nastopal na Igrah majhnih evropskih držav. Slednje so se z otvoritveno slovesnostjo začele v ponedeljek, Črna gora pa bo s tekmovanjem začela v sredo, ko se bo pomerila s Ciprom.

Vse tekme bodo potekale v Športni dvorani Topolica v Baru.

Črnogorska članska reprezentanca bo v septembru zaigrala na svetovnem prvenstvu 2019, ki bo potekalo na Kitajskem. Predtekmovanje bodo Črnogorci začeli v skupini F, čakajo pa jih obračuni z Grčijo, Novo Zelandijo in Brazilijo.

Marko Simonović je v tej sezoni v Ligi ABA zaigral na 15 tekmah in v povprečju dosegal 4,2 točki in 3,1 skok v 8,9 minutah na tekmo. V Ligi prvakov je zaigral na osmih tekmah in v 10,0 minutah dosegal 4,3 točke in 3,8 skokov. V Ligi Nova KBM je dres Zeleno-bele zasedbe nosil na 23 tekmah, na igrišču v povprečju preživel malo več kot 15 minut, dosegal pa 7,0 točke, 5,7 skokov in podelil 0,6 blokade na tekmo.


IGRE MAJHNIH EVROPSKIH DRŽAV 2019 (Budva, Bar, Podgorica, Tivat, Cetinje; Črna gora; 27. maj-1. junij 2019)

2. KOLO:

ŠD Topolica (Bar, Črna gora), sreda, 29. maj, ob 20.00:
ČRNA GORA – CIPER

3. KOLO:

ŠD Topolica (Bar, Črna gora), četrtek, 30. maj, ob 20.00:
ISLANDIJA – ČRNA GORA

4. KOLO:

ŠD Topolica (Bar, Črna gora), petek, 31. maj, ob 20.00:
MALTA – ČRNA GORA

5. KOLO:

ŠD Topolica (Bar, Črna gora), sobota, 1. junij, ob 17.30:
LUKSEMBURG – ČRNA GORA