Luka Šamanić navdušil na prvem dnevu prikaza talentov

Najbolj učinkovit košarkar v končnici državnega prvenstva in krilni igralec Petrol Olimpije Luka Šamanić se te dni mudi v Chicagu na prikazu talentov pred naborom Lige NBA. V četrtek je mladi hrvaški košarkarski biser vse zbrane preprosto navdušil.

V četrtek so v Chicagu na t.i. NBA Draft Combine opravili vse potrebne meritve, ki jih ekipe Lige NBA potrebujejo pred naborom Lige NBA, ki bo v četrtek, 20. junija, potekal v Brooklynu. V Vetrovnem mestu se mudi tudi Luka Šamanić, za katerega ameriški mediji pišejo, da je košarkar, na katerega je potrebno biti pozoren.

Rezultate meritev, pri katerih je sodeloval Luka Šamanić, si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.

Šamanić je na parket stopil tudi pri eni izmed tekem, kjer lahko košarkarji neposredno z igro prikažejo svoj košarkarski talent, obračun med ekipo »sivih« in »svetlih« pa je sklenil s 13 točkami in sedmimi skoki, v 19 minutah, ki jih je preživel na parketu, pa je imel skupaj s še dvema košarkarjema najboljši izkupiček med danimi in doseženimi točkami svoje in nasprotne ekipe (+15). Moštvo v sivih dresih, za katere je zaigral Šamanić, je tekmo dobilo z 92:73.

In še zanimivost, na klopi »sivih« je kot eden od trenerjev sedel nekdanji Zmaj, Beno Udrih.

NBA DRAFT COMBINE (Chicago, Združene države Amerike; 16. in 17. maj 2019

Quest Multisport Arena (Chicago, ZDA), četrtek, 16. maj:
EKIPA SIVI – EKIPA SVETLI 92:73 (41:34, 51:39)

STATISTIKA

Luka Šamanić (Ekipa Sivi) – 19 minut, 13 točk (4/4 met za dve, 1/3 met za tri, 2/4 PM), 7 skokov, 1 blokada, 3 izgubljene žoge.