Lorbek: V Ljubljano sem se vrnil brez pomislekov

Zaključek koledarskega leta 2018 je v vrste Petrol Olimpije prinesel starega znanca slovenskih košarkarskih parket. Domen Lorbek, otrok ljubljanskega kluba, ki je svoje prve resne košarkarske korake napravil prav v dresu Olimpije in se z nošenjem zeleno-belega dresa kasneje dokazal tudi v številnih evropskih klubih ter v slovenski izbrani vrsti, je okrepil zasedbo Zmajev, s svojimi izkušnjami iz vseh vetrov pa bo prav zagotovo eden izmed ključnih členov moštva Saše Nikitovića v tej sezoni. Sezono je Lorbek začel v Igokei, kjer je na uvodnih 11 preizkušnjah Lige ABA v povprečju dosegal 7,5 točke, 1,5 skoka in 1,3 podaje na tekmo, v prestopnem roku pa se je vrnil v svoj matični klub.

Po začetku sezone v Igokei ste se pred zaključkom koledarskega leta 2018 vrnili v Ljubljano. Kakšen je občutek ob dejstvu, da boste vnovič oblekli dres Petrol Olimpije?

Občutki ob vrnitvi v matični klub so zelo prijetni. Moštvo še vedno sestavljajo nekateri igralci, s katerimi smo minulo sezono osvojili naslov državnih prvakov, ta preizkušeni del ekipe pa dopolnjujejo mladi, talentirani košarkarji, ki že zdaj na tekmah in treningih igrajo zelo energično in z veliko želje po dokazovanju. Kot pa sem povedal že ob vrnitvi v Ljubljano, v Petrol Olimpijo sem se vrnil brez kakršnih koli pomislekov in prevelikega razmišljanja.

Omenili ste mladost. V Igokei ste preživeli uvodnih 11 kol nove sezone Lige ABA, zato ste lahko na ljubljansko moštvo gledali iz druge perspektive. Kateri mladi košarkar vas je najbolj navdušil v tem času?

Navdušila me je predvsem želja po napredku in njihova energija, s katero vsakič znova stopijo na parket na tekmah na mednarodni in domači ravni. Res je, da vsem tem mladim košarkarjem manjka izkušenj iz velikih tekem, posledično pa jim na koncu malenkost zmanjka do končnega uspeha na težjih preizkušnjah. Mislim, da je vsak od teh fantov razred zase v svoji starostni kategoriji, vsak od njih ima veliko košarkarskega talenta, ki pa ga morajo še izpiliti, da lahko postanejo vrhunski košarkarji.

Sami igrate na branilskem položaju. Kako lahko v kombinaciji z izkušenim Mirzo Begićem pomagate pri razvoju obeh visokih nadarjenih košarkarjev, ki jih boste pobliže spoznali v tej sezoni, Luke Šamanića in Marka Simonovića?

Levji delež je in prav zagotovo bo opravil Mirza, saj nenazadnje oba košarkarja igrata na teh, rekli bomo višji igralnih položajih. Mirza ima dovolj izkušenj, da to lahko naredi in jima vsak trening znova pomaga pri razvoju. Sam bom predvsem svetoval, kako pristopiti k vsakemu treningu posebej, kako skrbeti za svoje telo, saj sem v svoji karieri po poškodbah, ki sem jih preživel, na določene malenkosti začel gledati nekoliko drugače.

Še kakšno sporočilo za navijače?

Vsi si želimo, da bodo tribune stoženske lepotice vsako tekmo lepo zapolnjene. Zavedati se moramo, da je pred nami še praktično polovica sezone v Ligi ABA, nadaljevanje bojev v državnem prvenstvu ter seveda začetek tekmovanja v Pokalu Spar. Časa, da ustvarimo nekatere od ciljev, ki si jih je klub zadal pred začetkom sezone, je še več kot dovolj. Zato navijače vabim, da se nam v vsaki tekmi pridružijo v čim večjem številu in nas podpirajo v vseh tekmovanjih.