Lapornik: »Z dobro igro v obrambi lahko Sixt Primorsko premagamo«

V soboto je bil s 15 točkami najboljši strelec v vrstah Petrol Olimpije Miha Lapornik, ki je po koncu prve tekme finalnega niza s Sixt Primorsko tudi strnil svoje misli.

Košarkarji Petrol Olimpije so v prvi obračun finala Lige Nova KBM vstopili odločno, ob koncu tretje četrtine pa padli v igri, kar so košarkarji Sixt Primorske izkoristili, ter s preobratom prišli do prve zmage. Kljub temu pa prvih 30 minut tekme v Kopru daje Zmajem upanje in jim pred drugo tekmo v Stožicah vliva pogum, da lahko serijo v torek v Stožicah izenačijo.

»Prvo tekmo moramo dobro analizirati. Verjetno smo napravili veliko dobrih stvari, zagotovo pa moramo do druge tekme izboljšati naš nadzor nad potekom igre,« je po tekmi povedal Lapornik, občasni slovenski reprezentant, ki je na tekmi v Kopru zabeležil 15 točk, pet skokov, tri podaje in dve pridobljeni žogi. »Vseh 40 minut moramo igrati tako, kot se dogovorimo v garderobi.«

Temnih pet minut Zmajev, ki so se začele ob koncu tretje in zaključile na začetku zadnje četrtine, je Sixt Primorska izkoristila in z 12 zaporednimi točkami potek tekme obrnila v svojo korist.

»Težava je, da nimamo pravega organizatorja igre. Nadzor nad igro smo takrat izgubili. Košarkarji Sixt Primorske so nas skozi celoten dvoboj preganjali in pritiskali na položaju organizatorja igre,« je izpostavil Lapornik. »V tistih minutah je nam nekoliko padla osredotočenost, domačini pa so to izkoristili in napravili odločilno razliko.«

Kljub vsemu pa je Petrol Olimpija na prvi tekmi v Kopru prikazala dobro igro, v kolikor pa ne bi ob koncu tretje četrtine Zmaji padli v igri, bi bili v Areni Bonifika zagotovo bliže zmagi, kot je kazal končni rezultat.

»Na drugo tekmo se bomo skušali čim bolje pripraviti. Skozi celotno tekmo moramo prikazati dobro igro v obrambi, če pa bomo to storili, lahko Sixt Primorsko premagamo in finalni niz izenačimo,« zaključi Lapornik.

Druga tekma finalnega niza med Petrol Olimpijo in Sixt Primorsko bo v torek ob 18.45  v Areni Stožice.

Video