Glasujte za najkoristnejšega igralca meseca marca!

Mesec je naokoli, znova pa je čas za glasovanje za najkoristnejšega košarkarja Petrol Olimpije v marcu 2019.

Ožji krog kandidatov za naziv najkoristnejšega košarkarja ljubljanskega kluba v mesecu marcu tokrat sestavljajo Marvin Jones, Luka Šamanić, Aleksandar Lazić in Jan Špan. Medtem, ko je slednji edini, ki mu je naslov MVP-ja meseca uspelo osvojiti dvakrat, sta bila Šamanić in Lazić s strani navijačev izbrana vsak po enkrat, Domen Lorbek pa je bil januarski MVP.

Za MVP-ja glasujete tako, da v kontaktni obrazec, ki ga najdete na TEJ POVEZAVI, vpišite svoj elektronski naslov, pod Zadevo zapišite »MVP – Marec 2019«, v Vsebino pa zapišete ime igralca (Marvin Jones, Luka Šamanić, Aleksandar Lazić, Jan Špan). Med vsemi prejetimi glasovi (v naslednjih 48 urah) bomo izžrebali dva, ki bosta prejela po dve vstopnici za ogled petkove tekme z novomeško Krko.


Marvin Jones (26,0 min., 9,2 toč., 6,7 sko., 1,0 pod., 0,6 prid. žoge, 51,1% met iz igre, valorizacijski indeks 11,5)

Med vsemi Zmaji je Marvin Jones v marcu, vsaj sodeč po statističnih podatkih, kazal najboljše predstave. Trikrat mu je uspelo preseči mejo desetih točk, na obračunu 22. kola Lige ABA z novomeško Krko pa je zbral 12 skokov, največ v tej sezoni regionalnega tekmovanja. Svojo najboljšo predstavo meseca, ki je bila hkrati tudi njegova najboljša predstava v tej sezoni Lige ABA, je Jones prikazal v 20. kolu proti FMP-ju, ko je dosegel 17 točk, zbral pa še sedem skokov, ob tem pa zadel vseh sedem metov iz igre.

Luka Šamanić (19,0 min., 7,3 toč., 6,0 sko., 1,7 pod., 0,7 prid. žoge, 29,2% met iz igre, valorizacijski indeks 9,3)

Najmlajši med marčevskimi kandidati za naslov MVP-ja, Luka Šamanić, ki je bil decembra tudi izbran za MVP-ja meseca, je v marcu zaigral zgolj na treh tekmah, in v 19,0 minutah igre v povprečju dosegal 7,3 točke in 6,0 skokov na obračun. Najboljšo predstavo je prikazal na zadnjo marčevsko nedeljo, ko je proti Rogaški v 27 minutah igre v statistiko vpisal 13 točk in 11 skokov.

Aleksandar Lazić (25,5 min., 7,7 toč., 5,8 sko., 0,8 pod., 1,7 prid. žoge, 30,8% met iz igre, valorizacijski indeks 8,8)

Igre Aleksandra Lazića, MVP-ja meseca v februarju, so imele številne vzpone in padce v zadnjem mesecu dni, kljub temu pa je »Air Lazo« trikrat presegel mejo desetih doseženih točk, dvakrat pa mu je uspelo zbrati deset skokov. Ob obeh priložnostih je v svojo statistiko vpisal dvojnega dvojčka, najbolj učinkovit pa je bil na obračunu petega kola Lige Nova KBM z Rogaško, ko je 16 točkam dodal deset skokov in tri pridobljene žoge, z zabijanjem preko Urbana Durinka pa poskrbel tudi za najlepšo akcijo tekme.

Jan Špan (21,8 min., 8,5 toč., 1,7 sko., 2,5 pod., 1,0 prid. žoge, 44,1% met iz igre, valorizacijski indeks 7,0)

Dvakratni najkoristnejši igralec meseca Petrol Olimpije v drugem delu sezone državnega prvenstva v povprečju dosega 11,3 točke na tekmo, na prav vseh marčevskih tekmah Lige Nova KBM za prvaka pa mu je uspelo preseči mejo desetih točk. Izvrstno predstavo je Jan Špan pokazal 14. marca proti Helios Suns, ko je 16 točkam dodal štiri podaje in dva skoka.