Fantje U19 na mladinskem turnirju Lige ABA v Zadru

Košarkarji mladinske ekipe Petrol Olimpije bodo med 29. novembrom in 2. decembrom nastopili na mladinskem turnirju Lige ABA v Zadru. Na uvodni tekmi, ki bo v četrtek, 29. novembra, ob 18.00, se bodo pomerili z zagrebško Cibono.

Še drugo sezono zapored bo v Ligi ABA na sporedu tudi mladinski turnir, na katerem bodo znova nastopili mladi košarkarji Petrol Olimpije. Mladi Zmaji bodo zaigrali na turnirju v Zadru, skupaj z vrstniki iz Budućnosti VOLI, Cibone, Crvene zvezde mts, Partizana NIS in Zadra.

Na uvodnem obračunu turnirja se bodo košarkarji Petrol Olimpije v četrtek ob 18.00 pomerili z zagrebško Cibono, do nedelje, 2. decembra, pa bodo odigrali še štiri tekme.

V slovenskem državnem prvenstvu so mladinci Petrol Olimpije v prvem delu na šestih tekmah zabeležili tri zmage in tri poraze, res pa je, da je imela ekipa glavnega trenerja Žige Mravljaka skozi celoten prvi del sezone veliko težav s poškodbami, uvrstitev med najboljših osem moštev, ki nastopajo v 1. SKL, pa se je mladim Zmajem izmuznila zgolj za nianso. Drugi del sezone bodo ljubljanski košarkarji tako preživeli v 1. B SKL, kjer so na uvodni tekmi visoko, s 107:42, ugnali LTH Castings.  

Najboljši moštvi mladinskega turnirja Lige ABA v Zadru se bosta uvrstili na zaključni turnir četverice. V minuli sezoni je naslov prvaka osvojila Mega Bemax, Petrol Olimpija pa je na predtekmovalnem turnirju v Zagrebu zasedla četrto mesto z eno zmago na štirih obračunih.

Vse obračune predtekmovalnega turnirja si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na uradnem YouTube kanalu Lige ABA.

POVEZAVA DO SPLETNEGA PRENOSA

Žiga Mravljak, glavni trener Petrol Olimpije U19:
»Pred vrati je zelo kvaliteten turnir mladinske Lige ABA v Zadru. V veliko čast nam je, da nam je bila ponujena možnost, da se udeležimo tako kvalitetnega turnirja. Za fante je to zagotovo nagrada za kvalitetno delo v dosedanjem delu sezone. Vsi se zavedamo, da so takšni turnir na nek način izložba za vse košarkarje. Na turnir smo odlično pripravljeni, naša želja pa je, da se pokažemo v čim boljši luči. Ne želimo izpostavljati določene cilje, ki bi jih želeli doseči v Zadru, osredotočali se bomo na vsako tekmo posebej. V četrtek nas čaka obračun s Cibono, vsi pa se zavedamo, kako pomembno je, da na prvi tekmi turnirja zabeležiš zmago. Na dvoboj z Zagrebčani smo povsem osredotočeni. Moštvo Cibone sestavljajo kvalitetni košarkarji, kar smo nenazadnje že občutili na pripravljalnem turnirju v Zadru, kjer smo proti zagrebški ekipi tudi izgubili. Vse kar zahtevamo je, da so naši fantje maksimalno osredotočeni, hkrati pa igrajo ekipno, energično. V zadnjem času smo igro v obrambi dvignili na višjo raven, in če bomo v tem segmentu igre igrali dobro, se lahko nadejamo dobrega rezultata.«

MLADINSKA LIGA ABA (Zadar, Hrvaška; 29. november-2. december 2018)

Četrtek, 29. november, ob 18.00:
CIBONA – PETROL OLIMPIJA (spletni prenos)

Petek, 30. november, ob 9.30:
PARTIZAN NIS – PETROL OLIMPIJA (spletni prenos)

Sobota, 1. december, ob 9.30:
PETROL OLIMPIJA – BUDUĆNOST VOLI (spletni prenos)

Sobota, 1. december, ob 20.15:
ZADAR – PETROL OLIMPIJA (spletni prenos)

Nedelja, 2. december, ob 12.45:
PETROL OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA MTS (spletni prenos)