Druga zaporedna zmaga!

Union Olimpija je v 12. krogu Lige ABA v Stožicah suvereno premagala Metalac iz Valjeva 76:62.

Union Olimpija je v 12. krogu Lige ABA v Stožicah dosegla pomembno zmago nad Metalcem 76:62. Ljubljančani so odlično začeli tekmo in že po prvi četrtini vodili 21:9. V nadaljevanju se je Metalac še nekajkrat približal, a po zaslugi dobre obrambe Zmajev, do preobrata niso zmogli. Union Olimpija je skozi celotno srečanje nadzorovala potek in zasluženo zmagala. statistika

Na srečanju smo uspešno izpeljali tudi dobrodelno akcijo Narišimo nasmeh na obrazih otrok v sodelovanju z Društvom Kameleon. Vsem obiskovalcem se v imenu otrok iskreno zahvaljujemo. Akcijo zbiranja igrač, sladkarij in šolskih potrebščin bomo še enkrat izpeljali v sredo, 9.12. ob 19.00, ko bomo v Stožicah v okviru EuroCupa gostili baskovski Bilbao! 

Union Olimpijo v sredo, 2.11. ob 19.30 čaka tekma EuroCupa v Nemčiji proti Telekom Baskets Bonnu.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Težko srečanje. Vedeli smo, da je Metalac zelo neugodna ekipa. Ne glede na to, da smo povedli že z desetimi točkami razlike, se niso predali. Vseskozi so nam dihali za ovratnik. Mislim, da smo tekmo dobili izključno zaradi obrambe. V prvi četrtini smo igrali dobro obrambo, predvsem pritisk po celem igrišču jim je povzročal veliko težav. Še enkrat, pohvala za obrambo, bilo je sicer nekaj nesporazumov, ampak energija in pristop sta bila prava skozi celotno srečanje. V drugem delu na trenutke neaktivna igra, kar moramo popraviti, ampak na koncu šteje zmaga."

Blaž Mahkovic, igralec Uniona Olimpije: "Tekmo smo zmagali izključno zaradi dobre obrambe. Prejeli smo zgolj 62 točk. Igrali smo dobro obrambo, borili smo se po najboljših močeh in zasluženo zmagali."

Nikola Jevtović, igralec Metalca: "Čestitke Unionu Olimpiji za zasluženo zmago. Nismo zaslužili zmage. Obnašanje nekaterih posameznikov v naši ekipi je nesprejemljivo, od mene pa do kapetana Kutlešića. Na treningih in na tekmi se ne znamo obnašati. To je zagotovo razlog. Drugi razlog, ko smo poskusili prelomiti tekmo v našo korist, smo naredili veliko neumnosti. Smo pod pritiskom, imeli bomo sestanek med igralci, saj se nekatere neumnosti ne smejo več ponoviti."

Vladimir Đokić, trener Metalca: "Čestitke Unionu Olimpiji za dobro tekmo. Pritisk je bil na njihovi strani, saj so doživeli že kar nekaj porazov. Igrali so zelo motivirano, kot bi morali tudi mi. Pokazali smo borbenost in željo, a slabša prva četrtina je odločila tekmo. V prvem delu smo se izpraznili v borbi, da se približamo Unionu Olimpiji. Izgubili smo energijo in moč. Imeli smo dva ali tri odprte mete, če bi zadeli bi se lahko približali in iztržili vsaj zanimivo končnico. Prejeli smo preveč lahkih košev in na koncu zaslužena zmaga Uniona Olimpije. Imamo težave, ampak z dobrim delom in pristopom, bo vse veliko boljše v nadaljevanju. Ostajam optimist."

Galerija

Video