Dober prvi polčas ni bil dovolj

Union Olimpija je izgubila v 6. krogu EuroCupa na gostovanju pri italijanskemu Trentu 90:77.

Union Olimpija je izgubila na gostovanju pri italijanskemu Trentu 90:77 v 6. krogu EuroCupa. Ljubljančani so odlično odprli tekmo in vse do polčasa imeli vodstvo z deset ali več točkami. Na glavni odmor so odšli pri prednosti 44:34. V nadaljevanju so popustili, Italijani so se razigrali, razvili svojo hitro in atletsko igro ter v tretji četrtini prišli do preobrata. V zadnji četrtini se je vodstvo Trenta zviševalo, mladi Zmaji pa niso našli ustrezne rešitve. statistika 

Union Olimpija bo naslednjo tekmo igrala v Ligi ABA. V soboto, 21.11. ob 17.00 v Stožice prihaja srbski Mega Leks, Akcija: Olimpijina sobota! Vabljeni na tekmo!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Trentu za zmago. Odigrali smo dober prvi polčas, z dobro obrambo in skokom, saj smo dobro zapirali pod košem njihov skok v napadu. V drugem polčasu nismo bili ista ekipa na igrišču. Trentu smo dovolili, da razvije svojo igro proti kateri nismo imeli možnosti za zmago. Hitro moramo pozabiti današnjo tekmo, saj nas v soboto čaka že zelo pomembna tekma Lige ABA v Stožicah. V prihodnje se moramo osredotočiti na današnjo igro iz prvega polčasa, saj smo pokazali, da znamo igrati. Košarka zahteva, da igraš štirideset minut skoncentrirano in to mora biti naš cilj v prihodnje."

Video