Cedevita - Union Olimpija 82:58

Union Olimpija je v 10. krogu Lige ABA visoko izgubila na gostovanju pri zagrebški Cedeviti.

Union Olimpija je v 10. krogu Lige ABA visoko izgubila na gostovanju pri zagrebški Cedeviti. Evroligaš je bil boljši 82:58. Ljubljančani so slabo odprli tekmo in Cedevita je vseskozi bila v vodstvu ter svojo prednost poviševala. Največ točk za Union Olimpijo je dosegel Sava Lešić in sicer 16. statistika

Naslednjo tekmo bodo Zmaji igrali v okviru EuroCupa v sredo, 18.11. ob 20.30 v italijanskem Trentu.

Sava Lešić, igralec Uniona Olimpije: "Ne vem kaj naj pametnega povem po takšni tekmi. Jasno je, da je ekipa Cedevite veliko boljša, kar se tiče individualnih kvalitet. Vseeno, niti v enem trenutku tekme nismo poskušali igrati obrambo. Vsi nosimo odgovornost za to. Nimamo časa za objokovanje, saj se moramo čim boljše pripraviti na naslednjo tekmo, ki sledi."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Cedeviti za zmago. Odigrali so dobro tekmo, pokazali so, da so v odlični formi. Vse to so že dokazali tudi na tekmah Evrolige. Gre za vrhunsko ekipo, ki je zasluženo slavila zmago. Odigrali smo premehko v obrambi in to se proti ekipi kot je Cedevita preprosto ne sme zgoditi. Če želimo razmišljati o zmagah moramo popraviti obrambo in skok. Smo mlada ekipa, a na trenutke se resnično zdi kot, da nimamo energije in volje. To je nedopustno in čaka nas veliko dela na vseh segmentih naše igre."

Video