Boljši od Šenčurja (91:77)

Petrol Olimpija je redni del Lige Nova KBM za prvaka zaključila na najboljši možni način – z zanesljivo zmago proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi na domačem parketu v Areni Stožice.

O končnem zmagovalcu pravega dvoma na nobeni točki tekme ni bilo, saj so bili domači skozi celotni njen potek bili boljše moštvo. Prednost so v prvem polčasu stopnjevali do 20 točk naskoka ob odmoru, nato pa v drugem delu srečanja rutinirano privedli tekmo do konca. Ob koncu je semafor kazal 91:77. V vrstah Zmajev je bil strelsko najbolj učinkovit Jordan Morgan s 13 točkami, medtem ko jih je Igor Tratnik dodal 12. statistika

Naslednji obračun Petrol Olimpijo čaka v sredo, 9. maja v Areni Stožice. Kdo bo nasprotnik bo znano naknadno, prav tako ura tekme.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Tekma se je odvijala po mojih pričakovanjih. Vedel sem, da bodo gostje sproščeni in motivirani, saj ta tekma za njih predstavlja zaključek sezone, hkrati pa so igrali proti Olimpiji v Stožicah in pred televizijskimi kamerami, kar je za njih še dodaten izziv. Imeli smo svoja dobra in slaba obdobja, dejstvo pa je, da je bilo težko biti zbran in motiviran vseh štirideset minut."