Šamanić: »Ekipi skušam pomagati po svojih najboljših močeh«

Na uvodni tekmi četrtfinalnega niza državnega prvenstva je bil najbolj učinkovit košarkar Petrol Olimpije Luka Šamanić, ki je s 17 točkami in 11 skoki v statistiko vpisal dvojnega dvojčka.

Zmaga košarkarjev Petrol Olimpije ni bila visoka, Zmaji so se veselili zmage z 79:77, kljub temu, da so v zadnji četrtini prav po zadetem metu za tri točke Luke Šamanića, vodili že s 13 točkami razlike. Kljub temu mladi hrvaški košarkar pravi, da se uspehu ne gleda v zobe.

»Zmaga je zmaga, ne glede na to, kakšna je končna razlika,« je po tekmi povedal Šamanić. »V končnici šteje zgolj in samo zmaga. Vse ostalo je manj pomembno.«

Kar nekoliko neznačilno za tekme, ki so jih Ljubljančani v tej sezoni odigrali pod vodstvom glavnega trenerja Jureta Zdovca, so košarkarji Petrol Olimpije svojim tekmecem v četrtfinalnem nizu na prvi tekmi dovolili, da dosežejo 77 točk. Več jih je na zadnjih šestih tekmah dosegla le Sixt Primorska, ki je bila 11. aprila v Hali Tivoli boljša s 85:72.

Šamanić se zaveda, da v kolikor želijo Zmaji slaviti zmago tudi v Šenčurju pri Kranju, bodo morali prikazati boljšo igro v obrambi: »Zagotovo moramo prikazati boljšo predstavo v obrambi. Prejeli smo preveč točk. Že  v prvem polčasu smo dobili 40 točk. Ne podcenjujemo nikogar, a 40 prejetih točk v 20 minutah igre je enostavno preveč. V napadu nam je steklo, kar se na zadnjih tekmah vedno dogaja. A šepa naša igra v obrambi, predvsem moramo bolje zapirati košarkarje Šenčurja, ki so veliko točk dosegli po skoku v napadu.«

Valorizacijski indeks 28, ki ga je s 17 točkami (4/6 met za dve točki, 3/3 met za tri točke), 11 skoki in dvema blokadama zabeležil Šamanić, je bil celo njegov najvišji v tej sezoni državnega prvenstva.

»Moj pristop do posameznih tekem se ne spreminja, enak je, kot v celotni sezoni. Igram bolj samozavestno, poskušam prevzeti čim več odgovornosti in ekipi pomagati po svojih najboljših močeh,« je svojo predstavo in pristop do igre povzel 19-letni Luka, ki se je Petrol Olimpiji pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19.

Zmaji se bodo v soboto ob 15.30 s Šenčurjem na drugi četrtfinalni tekmi pomerili v Šenčurju pri Kranju, skušali pa bodo izkoristiti že prvo priložnost, da si zagotovijo mesto v polfinalu državnega prvenstva.

Video