Zmajčki prek Slovana na finalni turnir državnega prvenstva!

Košarkarji mladinske ekipe Petrol Olimpije so se z zmago nad Slovanom A s 76:57 prebili na zaključni turnir osmerice državnega prvenstva.

Moštvo Petrol Olimpije si je, po tem, ko je drugi del sezone preživelo v 1. B SKL, kjer je zabeležilo 14 zaporednih zmag, z dobro in borbeno igro na kvalifikacijski tekmi v Športni dvorani Dobrova proti Slovanu A priborilo mesto na finalnem turnirju osmerice državnega prvenstva.

Varovanci Žige Mravljaka so bili na uvodu v obračun s Slovanom še zadržani, v drugi četrtini pa so ujeli pravi ritem. Čeprav so tekmeci s Kodeljevega v tretjem delu igre še ujeli priključek in nekajkrat prešli v vodstvo, pa so Ljubljančani v zadnji četrtini pokazali več želje in ob vzpodbudi navijačev prišli do zmage (76:57).

Najboljši strelec zeleno-bele zasedbe je bil Petar Vujačić, ki je že v prvem polčasu dosegel 12 od svojih 18 točk, zbral pa je tudi pet skokov. Jan Sagadin je dosegel 16 točk, Jernej Andolšek Heine pa je 13 točkam dodal sedem skokov.

V četrtfinalu finalnega turnirja se bodo Zmajčki pomerili z novomeško Krko. Lokacija turnirja in termini tekem zaenkrat še niso znani.

IZJAVA PO TEKMI:

Žiga Mravljak, glavni trener Petrol Olimpije U19A:
»Čestitke fantom za zmage. To so si priborili z dobrim delom skozi celotno sezono. Na samem začetku tekme je bilo čutiti malo nervoze, saj so se prvič po dolgem času srečali s kvalitetnim nasprotnikom. Uresničili smo prvi cilj sezone, to je bila uvrstitev na finalni turnir osmerice. Zagotovo pa je naš cilj pred začetkom turnirja zdaj drugačen. Naši apetiti rastejo, fantje pa si želijo iti povsem do konca in osvojiti naslov državnega prvaka. V strokovnem štabu in klubu jih bomo podpirali vse do zadnjega in napravili vse, da naslov prvaka na koncu tudi osvojimo.«

FANTJE U19 (KVALIFIKACIJE ZA FINALNI TURNIR 2019)

ŠD OŠ Dobrova (Dobrova), četrtek, 21. marec:
SLOVAN A – PETROL OLIMPIJA A 57:76 (20:17, 9:17, 19:17, 9:25)
Petrol Olimpija:
Vujačić 18 (5 skokov), Sagadin 16, Daneu 5, Andolšek Heine 13 (7 skokov), Urukalo 5 (9 skokov), Klavžar 12 (4 podaje), Cerkvenik, Blatnik, Babšek Vrečko 3 (6 skokov), Malovčič 4, Kuzmanić.

STATISTIKA