Zmaga v Zagrebu 79:68 nad Cibono

Union Olimpija je v 19. krogu Lige ABA v Zagrebu na kolena spravila Cibono 79:68.

Union Olimpija je v 19. krogu Lige ABA na gostovanju v Zagrebu slavila pomembno zmago nad Cibono 79:68. Ljubljančani so bili enakovreden nasprotnik skozi celotno srečanje, v zadnji četrtini pa so se le odlepili od nasprotnika in zasluženo zmagali. Za Union Olimpijo je 18 točk dosegel Brandon Jefferson, 15 jih je prispeval Devin Oliver, vsak po 13 pa Gregor Hrovat in Stevan Milošević. Kapetan Mirko Mulalić jih je dosegel 11. statistika

Union Olimpija bo naslednjo tekmo igrala v sredo, 25.1. ob 18.00 v Laškem. V Ligi Nova KBM bo nasprotnik Zlatorog.

Brandon Jefferson, igralec Uniona Olimpije: "Zelo težko prigarana zmaga. V zadnji četrtini sem imel težave z osebnimi napakami, ampak me je odlično nadomestil Barbarič. Dobro je odigral tudi Milošević, v tretji četrtini pa je svoje minute odlično izkoristil Oliver. Mislim, da smo zmagali zgolj zaradi dejstva, da smo dobro odigrali kot ekipa. Zelo pomembna zmaga, ampak že gledamo naprej."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Zelo pomembna zmaga. Želeli smo dokazati, da na prvi medsebojni tekmi, ko so nas deklasirali, nismo bili pravi. Želimo si čim prej zagotoviti obstanek v Ligi ABA, hkrati pa z enim očesom gledamo proti šestemu mestu. Imamo zelo težek razpored v naslednjih krogih. Mislim, da smo tekmo v drugem polčasu dobili zaradi dobre obrambe, saj smo Ciboni dovolili zgolj 24 točk. V drugem polčasu smo odigrali veliko bolj agresivno, v ključnih trenutkih smo dobro zaustavili Žorića, Šakića in Reynoldsa. V napadu smo odigrali zelo potrpežljivo. Ključni trenutek tekme je bil, ko se je Cibona oddaljila na dvanajst točk prednosti, Jefferson je dobil četrto osebno napako, mi pa smo se uspeli vrniti v igro. Na vse to smo se odzvali fantastično in zasluženo dobili tekmo."

Video