Pomembna zmaga v Bonnu!

Union Olimpija je v 8. krogu EuroCupa dosegla pomembno zmago v Bonnu 93:88. Sava Lešić 24 točk!

Košarkarji Uniona Olimpije so v 8. krogu EuroCupa slavili v Bonnu 93:88 in imajo s četrto zmago lepe možnosti za napredovanje v drugi krog. Blestel je Sava Lešić, ki je prispeval 24 točk. Ljubljančani so vodili vso srečanje, v končnici nekoliko popustili ter Bonnu dovolili, da se približa. Na koncu so Zmaji ostali zbrani in zasluženo slavili pomembno zmago. statistika

Union Olimpijo v sredo, 9.2. ob 19.00 v Stožicah čaka pomembna tekma EuroCupa. V Ljubljano prihaja baskovski Bilbao!

Zack Wright, igralec Uniona Olimpije: "Vedeli smo, da bo težka tekma. Mislim, da smo odigrali kar dobro v prvem polčasu, potem pa smo nekoliko padli v naši igri. Imeli smo že lepo prednost, potem pa so domačini odigrali bolj agresivno, zgrešili smo nekaj lahkih metov, oni pa so hitro zaostanek zmanjševali. Na koncu je bila tekma kar napeta, ampak smo le uspeli zmagati. Z zmago smo na dobri poti, da se uvrstimo v drugi del EuroCupa."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke fantom za zmago. Velika zmaga za našo ekipo. Z zmago ostajamo v igri za napredovanje v drugi del EuroCupa. Telekom Baskets Bonn je dobra ekipa z dobrimi individualci. Za našo mlado ekipo je takšna zmaga na gostovanju lep dosežek. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, le zadnjih pet minut me je nekoliko zmotilo, saj smo preprosto nehali igrati. V napadu se takrat nismo držali navodil, Bonn pa je igral agresivno. Mislim, da smo nekoliko izgubili koncentracijo, zgrešili nekaj lahkih košev in prostih metov. To je razlog za ta manjši padec v naši igri v zadnjih petih minutah tekme. Na koncu šteje zgolj zmaga. Že smo usmerjeni in se koncentriramo na naslednjo tekmo." 

Video