Zmaga proti Zlatorogu (81:75)

Petrol Olimpija je v 13. krogu Lige Nova KBM na domačem parketu v Areni Stožice ugnala moštvo Zlatoroga.

Košarkarji Petrol Olimpije so v 13. kolu Lige Nova KBM zabeležili še osmo zmago, ki jih ohranja na drugem mestu na lestvici državnega prvenstva. Po izenačenem prvem polčasu, so Zmaji ob začetku drugega pritisnili na plin in si priigrali tudi dvomestno prednost. Ob koncu je bil rezultat 81:75 za domače, za katere se je strelsko najbolj izkazal Jordan Morgan, sledil pa mu je Gregor Hrovat. Trener Zoran Martić je na srečanju spočil Domna Lorbka, nekaj več počitka kot na ostalih tekmah pa je namenil tudi ostalim nosilcem igre. statistika

Naslednja tekma zeleno-bele čaka v sredo, ko se bodo prav tako v Areni Stožice srečali s španskim Estudiantesom v košarkarski Ligi prvakov.

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: "Glede na to, da smo morali še danes zjutraj opraviti en težji trening in glede na stanje, v kakršnem smo, seveda nismo imeli ravno svežih nog. Poleg tega so tudi Laščani igrali sproščeno, zadeli so tudi bistveno več trojk kot običajno. Glavno je, da smo zmagali in da so smo dali priložnost za igro tudi tistim, ki so do sedaj igrali malo manj, tistim, ki so bili bolj obremenjeni, pa smo namenili malo več počitka."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Mislim, da smo danes prikazali dobro predstavo. Žal je koncu padla koncentracija, kar so igralci Olimpije izkoristili in zasluženo zmagali."