Zmaga proti Šenčurju (64:59)

Petrol Olimpija je v 15. krogu Lige Nova KBM zabeležila deveto zmago v tej sezoni v tem tekmovanju. Po preobratu v zadnji četrtini je strla odpor Šenčurja Gorenjske gradbene družbe.

Zmaji se veselijo druge zmage v dveh zaporednih dneh. Po preobratu na domačem parketu v Hali Tivoli (pred zadnjo četrtino so zaostajali za 13 točk), so z rezultatom 56:43 ugnali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo. V vrstah zeleno-belih, je bil strelsko najbolj učinkovit mladi novinec Issuf Sanon z 11 točkami. Po 10 sta jih prispevala Talor Battle in Jordan Morgan. statistika

Naslednjo tekmo Petrol Olimpija na domačem parketu v Hali Tivoli igra v torek, ko se bo v košarkarski Ligi prvakov pomerila z grškim AEK.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Najpomembnejše je, da smo prišli do zmage. Glede na to, da smo imeli včeraj težko tekmo, nisem pričakoval svežine v nogah mojih igralcev. Všeč mi je, da smo pokazali karakter, se uspeli izvleči iz velikih težav in izničiti prednost Šenčurja. Z zmago smo si že zagotovili nastop v Ligi za prvaka, zato se bomo sedaj lahko bolj posvetili tekmam v Pokalu Spar in regionalni ligi."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: "Izpustili smo lepo priložnost za presenečenje, vendar je tudi to del procesa rasti moštva. Čestitam ekipi Petrola Olimpije za zmago in mojim igralcem za borbenost."