Zmaga proti Budućnosti VOLI na uvodni tekmi turnirja v Valjevu

Na uvodni tekmi mednarodnega turnirja v srbskem Valjevu so košarkarji kadetske ekipe Petrol Olimpije v končnici tekme ohranili mirne živce in s 70:66 ugnali Budućnost VOLI.

Košarkarji Petrol Olimpije so na najlepši možen način začeli tridnevni mednarodni turnir za košarkarje do 17. leta v Valjevu. Četa glavnega trenerja Andreja Podvršnika je s 70:66 premagala podgoriško Budućnost VOLI.

Ljubljanski košarkarji so na parketu prevladovali večino tekme, kljub temu pa v zadnjo četrtino vstopili z zgolj točko prednosti (66:65). Obračun je Petrol Olimpija v zadnjih sekundah obračuna odločila z mirnim izvajanjem prostih metov.

V soboto je pred Zmajčki polfinalni obračun z Mego Bemax, tekma pa se bo začela ob 15.00.

IZJAVA PO TEKMI:

Andrej Podvršnik, glavni trener Petrol Olimpije:
"Tekmo smo začeli zelo nervozno, kar se je poznalo pri ogromnem številu izgubljenih žog. V drugem polčasu smo se privadili na igro Budućnosti VOLI, zmanjšali število izgubljenih žog in povečali prednost tudi na več kot 10 točk. Na koncu smo prevečkrat odigrali mehko na obeh straneh igrišča, kar so nasprotniki izkoristili. Spremenili smo obrambo in tekmo pripeljali do konca v našo korist. V soboto nas čaka dvoboj proti Megi Bemax, kjer bomo morali zmanjšati število izgubljenih žog in nadzorovati našo igro. Fantom čestitke za današnjo zmago in način, kako so zastopali barve Petrol Olimpije."

MEDNARODNI TURNIR (VALJEVO, SRBIJA; 22.-24. MAREC 2019)

SKUPINA A

Hala Sportova (Valjevo, Srbija), petek, 22. marec:
BUDUĆNOST VOLI – PETROL OLIMPIJA 66:70 (11:12, 19:24, 15:11, 21:23)
Petrol Olimpija:
Jug 3, Jovanovič, Gliha 2, Filipič, Fajfar, Daneu 12 (7 skokov), Malovčič 14 (7 skokov), Turk 6, Klavžar 10 (7 skokov, 4 podaje), Jurkovič 9 (4 skoki), Bašič 1, Sytnikov 13 (4 skoki).

Hala Sportova (Valjevo, Srbija), sobota, 23. marec, ob 15.00:
MEGA BEMAX - PETROL OLIMPIJA

Hala Sportova (Valjevo, Srbija), nedelja, 24. marec:
Tekme za razvrstitev