Zmaga nad Partizanom 74:68 v Hali Tivoli

Union Olimpija je v 18. krogu Lige ABA dosegla pomembno zmago nad Partizanom 74:68 v Hali Tivoli.

Union Olimpija je v 18. krogu Lige ABA dosegla pomembno zmago v Hali Tivoli nad beograjskim Partizanom. Končni rezultat izjemno zanimivega in napetega srečanja je bil 74:68. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik skozi celotno srečanje, zgolj v tretji četrtini je za nekaj minut kontrolo nad tekmo prevzela gostujoča ekipa, a so Zmaji v končnici srečanje le uspešno pripeljali do konca. Odločilne točke za zmago je dosegel Brandon Jefferson. statistika

Jan Barbarič, igralec Uniona Olimpije: "Tekmo smo začeli kot smo se dogovorili. Vedeli smo, da igrajo zelo agresivno košarko in, da jim ne smemo dovoliti, da nas od začetka »pretepejo« in vsilijo svoj ritem. Mislim, da smo se dobro držali navodil in, da smo odigrali srečanje brez strahu. Vse to je prineslo rezultat."

Mihajlo Andrić, igralec Partizana: "Težek poraz. Mislim, da smo slabo začeli tekmo. Ko smo bili v seriji in smo naredili prednost devetih točk, nam vse to ni uspelo zadržati. Čestitke Unionu Olimpiji za zmago."

Aleksandar Džikić, trener Partizana: "Čestitke domačinu za zmago. Mislim, da ne bilo nič nezasluženega, tudi če bi mi slavili zmago. Podobno kot na prvi tekmi v Beogradu. V nekem trenutku smo imeli prednost devetih točk, ampak so nas hitro ujeli. Na koncu smo imeli nekaj odprtih metov, oni so zadeli in to je bilo to. Prekinili smo niz zmag, kar je mogoče tudi dobro. Vseeno, gremo naprej, nadaljujemo s sezono, pa bomo videli kaj nam bo prinesla."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Iskreno bi čestital igralcem za zmago, ki je popolnoma njihova. Vesel sem in ponosen. Pred tekmo smo bili v slabem položaju, saj nas je zadnji poraz nekoliko presekal. Igralsko kot tudi v nekih drugih stvareh nismo bili pravi. Imeli smo težave, zato smo potrebovali takšno zmago, ki je bila popolnoma priigrana in prigarana na trd način. Sedaj lahko nekoliko bolj pozitivno gledamo v prihodnost. Mislim, da smo odigrali dober prvi polčas, tretja četrtina je bila nekoliko slabša, ampak tako pač je. Imeli smo veliko odprtih metov, pa tudi dosti težav z njihovim napadalnim skokom. V zadnji četrtini smo pokazali karakter, željo in voljo, da igramo brez predaje. Napadalni skok smo skoraj izenačili. Mislim, da smo z menjavo obrambe dobro odreagirali in so imeli kar nekaj težav z njihovim napadom. Mislim, da smo v pravem trenutku uporabili pravo obrambo, kar nam je prineslo rezultat. V končnici so se stvari končno obrnile v našo korist, vse to po zaslugi celotne ekipe, predvsem pa Jeffersona, ki je v ključnih trenutkih zadeval. Mislim, da smo pokazali več kot Partizan in smo zasluženo slavili zmago. Zelo pomembna zmaga."

Video