Zmaga nad Krko 68:63

Union Olimpija je v 15. krogu Lige ABA dosegla pomembno zmago v Novem mestu 68:63.

Union Olimpija je v 15. krogu Lige ABA dosegla izjemno pomembno zmago v slovenskem derbiju proti novomeški Krki 68:63 v Novem mestu. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik skozi celotno srečanje in vodili tudi že s štirinajstimi točkami prednosti. Krka se je pred zadnjo četrtino nevarno približala, a so Zmaji v končnici uspeli odbraniti njihove napade in so zasluženo slavili zmago. statistika

Union Olimpija bo naslednjo tekmo odigrala v letu 2017. V 16. krogu Lige ABA v ponedeljek, 2.1. ob 21.00 v Stožice prihaja Igokea. Vabljeni!

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Odigrali smo izredno dober prvi polčas, predvsem v napadu smo dosegali koše na dokaj lahek in zanesljiv način ter tako prišli do prednosti 14 točk. Za drugi polčas nimam komentarja. Morali bomo analizirati, zakaj smo igrali tako pasivno in vrnili Krko v igro. Nismo zapirali pod obročem, dajali smo jim žoge v roke in tako lahko pričakuješ samo, da te bo nasprotnik ujel. Bistvenih razlik v postavitvi igre med polčasoma ni bilo, zato ne vem, kako smo lahko tako pasivno odigrali. Potem smo postali živčni, začeli smo individualno reševati stvari, česar pa ne zmoremo. Tu bomo morali narediti še veliko, saj če bi odigrali le podobno kot v prvem polčasu, se nam ne bi bilo treba boriti do zadnje sekunde za zmago."

Mirko Mulalić, kapetan Uniona Olimpije: "S prvim polčasom smo lahko zadovoljni, z drugim ne, saj smo slabo odreagirali na njihovo taktično zamisel z dvema centroma. S tem so nam zrušili ritem, a smo na koncu le uspeli priti do zaslužene zmage."

Video