Zmaga nad Francozi 78:65

Union Olimpija je v 7. krogu EuroCupa v Stožicah dosegla pomembno zmago nad francosko ekipo JSF Nanterre 78:65.

Union Olimpija je v 7. krogu EuroCupa v Stožicah na kolena spravila fraconski JSF Nanterre 78:65. Ljubljančani so sicer slabo odprli tekmo in po prvi četrtini zaostajali že 28:15, a v nadaljevanju odigrali boljšo obrambo, napad je stekel in hitro je prišlo do preobrata. V zadnji četrtini so po zaslugi dobre igre, predvsem borbe v skoku in obrambi, prišli do prednosti, ki jo vse do konca niso spustili iz rok. Union Olimpija z zmago proti JSF Nanterre ostaja v igri za drugi krog EuroCupa.

Zmaje v soboto, 28.11. ob 17.00 v Stožicah gosti Metalac iz Valjeva. Vabljeni na tekmo!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke fantom za prikazano igro v treh četrtinah. Mislim, da so bile tri četrtine dober pokazatelj, kako bi morala naša igra izgledati. Odigrali so dobro obrambo, na meji osebne napake, si pomagali in v izgubljenih situacijah naredili osebno napako, tako da nismo dovolili Nanterru, da razvije svojo igro. V prvi četrtini smo odreagirali nekoliko premehko, potem pa smo le začeli igrati tako, kot moramo. Glede na situacijo pred tekmo, imeli smo veliko število zaporednih porazov, če enkrat čestitam fantom, saj so verjeli, da lahko presenetimo. Mislim, da je bil Nanterre favorit današnjega srečanja."

Pascal Donnadieu, trener JSF Nanterra: "Tekmo smo začeli dobro, saj se nam je razigral Riley. V nadaljevanju je domačin prevaldoval v skoku in na koncu zasluženo zmagal. Preprosto nismo odigrali kvalitetne tekme."

Video