Zmaga na gostovanju pri Šentjurju (89:87)

Košarkarji Petrol Olimpije so dosegli še četrto zmago v nizu, drugo v drugem delu Lige Nova KBM v dveh do zdaj odigranih kolih. Po podaljšku so zeleno-beli slavili zmago v Šentjurju.

Petrol Olimpija je po dveh kolih drugega dela Lige Nova KBM na vrhu lestvice s popolnim izkupičkom po dveh odigranih kolih. V drugem kolu je na gostovanju po podaljšku ugnala Šentjur, kar pomeni še četrto zaporedno zmago v mesecu marcu. Veseli dejstvo, da se je v četi Zorana Martića, ki je v Šentjur prispela oslabljena (brez Jana Špana, Jana Barbariča, Devina Oliverja in Gregorja Hrovata), znova izkazal mladi Roko Badžim, ki je dosegel 18 točk, sledil pa je novinec Mitch McCarron s 15. statistika

Naslednja tekma Zmaje čaka v soboto, ko se bodo v Areni Stožice v Ligi Nova KBM pomerili s Krko.

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: "Pričakovano težka tekma, saj smo srečanje odigrali brez treh zunanjih igralcev. Na tekmi se je poškodoval še Lorbek, tako, da smo ostali brez menjave na položaju branilca. Domačini so v dobri formi in čestitati jim moram za dobro igro. Z zadetimi meti iz razdalje so bili celotno srečanje na razliki, ki jim je ohranjala upanje. Podaljšek se je zaključil, tako kot se je. Menim, da smo na koncu prišli do zaslužene zmage."