Zdovc: »Raven naše igre je odvisna od naših tekmecev«

Za košarkarji Petrol Olimpije je zahtevna preizkušnja v četrtfinalu državnega prvenstva s Šenčurjem, že v soboto ob 17.00 pa jih čaka prva polfinalna tekma s Helios Suns. Glavni trener Jure Zdovc je pred začetkom polfinalnega niza strnil svoje misli.

Jure Zdovc je moštvo Petrol Olimpije v svoje roke vzel konec februarja, z Zmaji pa je v drugem delu državnega prvenstva na desetih tekmah zabeležil sedem zmag, v končnici pa po treh četrtfinalnih tekmah izločil Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Tretjo tekmo četrtfinalnega niza so Ljubljančani odigrali v torek, že v soboto ob 17.00 pa je pred njimi prva polfinalna tekma z domžalskimi Helios Suns.

»Pred začetkom polfinalnega niza s Helios Suns časa ni ravno na pretek. Do sobote se moramo dobro spočiti, nato pa želimo v Stožicah zabeležiti prvo zmago. Druge možnosti ni. Znova nas čaka težka naloga, saj so Helios Suns povsem drugačna ekipa, kot Šenčur. Domžalčani gojijo povsem drugačno igro, ki je pogojena z igralci, ki jih imajo na seznamu,« pred začetkom polfinalnega niza pove Zdovc. »Morali se bomo prilagoditi na njihovo igro. Najti moramo motivacijo, ki jo pogrešam. Zavedam se, da je za igralci naporna sezona, in da so številni utrujeni, a ko se žoga vrže v zrak, in ko se tekma začne, mora vsak dati vse do sebe, da zdrži teh nekaj tednov do konca sezone, da premagamo Helios Suns in pridemo do finala.«

Ob tem zagotovo ne moremo mimo tega, da so imeli košarkarji Petrol Olimpije v četrtfinalnem nizu obilico težav pri tem, kako ustaviti košarkarje Šenčurja. Tudi na tretji tekmi, na kateri so po prvem polčasu vodili z dvomestno prednostjo, nato pa Gorenjcem dovolili, da izid štiri minute pred koncem tekme poravnajo na 70:70. Kljub temu se Zmaji niso ustrašili, obračun so sklenili z nizom 15:3 in se na koncu veselili zaslužene, a težko prigarane zmage (85:73).

»Raven naše igre je v veliki meri odvisna od naših tekmecev. Vsa moštva, ki jih bomo spremljali v polfinalnih obračunih, so kvalitetna. Če bi želel biti pameten, bi rekel, da je morda celo bolje, da igramo slabo, pa kljub temu zmagujemo,« je slabe igre svojih varovancev ocenil Zdovc. Dodaja: »Imamo ogromno omejitev, ena glavnih je ta, da imamo zgolj enega organizatorja igre. Imamo težave, ampak to mene osebno ne zanima. Petrol Olimpija je Petrol Olimpija, in od ljubljanskega kluba se vseskozi pričakuje, da osvoji naslov državnega prvaka.«

Ob tem pa se je Zdovc ozrl tudi na preostala moštva, ki jih bomo lahko spremljali v polfinalu državnega prvenstva, kot glavne favorite pa izpostavlja košarkarje Sixt Primorske, ki so v tej sezoni že osvojili naslov superpokalnega in pokalnega prvaka, vso konkurenco pa so pokorili tudi v Ligi ABA 2.

»Sixt Primorska je zagotovo favorit za osvojitev naslova državnega prvaka, toda naše najtežje delo je priti do finalnega niza. V kolikor se bomo s Koprčani srečali v finalu, pa lahko nato te tekme odigramo bolj sproščeno, saj je moštvo iz Kopra, glede na igre, ki jih kaže skozi celotno sezono, zagotovo korak pred vsemi moštvi,« je zaključil Zdovc.

Prva polfinalna tekma s Helios Suns bo v soboto ob 17.00 v Areni Stožice. Vstopnice si že lahko zagotovite v spletni trgovini, na vseh bencinskih servisih Petrol in na vseh prodajnih mestih Moje karte.