Zaključni turnir U19 v Kranju

Od četrtka do nedelje bo v Kranju potekal zaključni turnir državnega prvenstva za fante do 19 let.

V četrtek se bosta v prvih dveh polfinalnih tekmah pomerili ekipi Helios Suns in Ilirija ter Union Olimpija zeleni in Zlatorog. V petek pa bosta na sporedu obračuna med Triglavom in Parklji ter Grosupljem in Krko.

ZAKLJUČNI TURNIR DP ZA FANTE U19, Kranj - ŠD Planina:

ČETRTFINALE:

Četrtek, 30. marec, ob 17.00:
HELIOS SUNS A – ILIRIJA (par A)

Izjave trenerjev in kapetanov pred začetkom zaključnega turnirja:

Dejan Čikić, trener Helios Suns:
"Skozi celo sezono so naši fantje kazali zelo kakovostne igre, kljub temu, da nismo speljali niti enega skupnega treninga. Na zaključnem turnirju si želimo predvsem nastopiti zdravi, v najboljši zasedbi. Vsem osmim ekipam čestitam za uvrstitev in želim veliko košarkarskih užitkov na zaključnem turnirju."

Matic Juhant, kapetan Helios Suns:
"Na zaključni turnir prihajamo povsem sproščeni, čeprav smo bili prvouvrščena ekipa rednega dela, vendar pa tudi sprejemamo vlogo favorita za osvojitev naslova. Zavedamo se, da bo potrebno vsako tekmo odigrati zbrano od začetka do konca, saj so na turnirju same močne ekipe. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da osvojimo željen cilj."

Nejc Višnikar, trener Ilirije:
"Čestitam svojim fantom za izjemen napredek v tej sezoni. Hkrati si želim, da bi ekipe pokazale svoje  najboljše predstave, da bomo vsi lahko uživali v košarki."

Vid Hočevar, kapetan Ilirije:
"Spoznali smo se šele pred začetkom te sezone. Ker smo bili vsi zelo različni, iz različnih klubov, je bil naš največji izziv to, da se povežemo. Skozi sezono smo postali dobri prijatelji. Dokazali smo, da lahko delujemo kot ekipa in smo se pripravljeni boriti drug za drugega. S tem smo pokazali, da si zaslužimo biti del zaključnega turnirja, kjer se bomo kot eno borili za vsako žogo."

Četrtek, 30. marec, ob 19.15:
UNION OLIMPIJA ZELENI – ZLATOROG LAŠKO (par B)

Izjave trenerjev in kapetanov pred zaključnim turnirjem:

Tomaž Fartek, trener Uniona Olimpije:
"Veselimo se zaključnega turnirja, saj smo prepričani da je pred nami zelo zanimiv košarkarski dogodek. Po rednem delu smo končali na drugem mestu, zato ne bežimo od vloge enega izmed favoritov na tem turnirju. Hkrati pa se zavedamo, da bo vse prej kot lahko, da to tudi opravičimo. Nasproti nam stojijo zelo kvalitetni nasprotniki za katere sem prepričan, da bodo pustili srce na igrišču. Premoremo veliko kvalitetnih igralcev, vendar za uspeh na tem turnirju bo potrebno prikazati kolektivno igro. Da nam to uspe, bo vsak posameznik primoran nekaj žrtvovati v dobro ekipe. Verjamem v svoje fante in prepričan sem, da bodo barve svojega kluba zastopali v najboljši možni luči."

Žiga Jurček, kapetan Uniona Olimpije:
"Pred nami je vrhunec sezone, kjer nas čakajo tri močne tekme proti trenutno najboljšim ekipam v Sloveniji. Dali bomo vse od sebe in poskušali priti čim višje."

Gregor Balek, trener Zlatoroga:
"Kljub temu, da smo morali 2. del prvenstva igrati v 1.b ligi U19, smo na koncu dokazali, da spadamo in, da smo med top 8 slovenskimi ekipami pri mladincih. Fantom čestitam in jih že sedaj opozarjam, da če bodo verjeli vase so sposobni še veliko več. Sedaj se bomo kar se da dobro pripravili na zaključni turnir osmerice. V primeru, da bomo odigrali kot se bomo dogovorili in predvsem ekipno se lahko nadejamo tudi ugodnega rezultata proti favoritom."

Žan Vodiškar, kapetan Zlatoroga:
"Zaključni turnir osmerice je velika nagrada in olajšanje za nas. Liga za prvaka nam je spolzela skozi šivankino uho, zato smo morali igrati v 1.b ligi. Na koncu smo vsem dokazali, da smo med top 8 v državi. Na finalni turnir gremo brez pritiska!"

Petek, 31. marec, ob 17.00:
ECE TRIGLAV – PARKLJI (par C)

Izjave trenerjev in kapetanov pred zaključnim turnirjem:

Franci Podlipnik, trener Triglava:
"Čestitam ekipam, ki so se uvrstile na finalni turnir najboljših osmih ekip letnika 1998 in mlajši. Če samo pomislim kako težko smo se uvrstili skozi kvalifikacije v 1. SKL, lahko fantom čestitam za odlično tretje mesto po rednem delu sezone. Na finalnem turnirju si kot domačini želimo odigrati vse tri tekme, ter dokazati, da uvrstitev po rednem delu ni bila slučaj. Verjamem, da nam bodo pri tem pomagali številni domači navijači."

Žiga Žepič, kapetan Triglava:
"Na začetku sezone smo si zadali cilj priti na finalni turnir. Vzdušje v garderobi je super, kar smo prenesli tudi na igrišče. Kljub pomanjkanju skupnih treningov smo po rednem delu osvojili fantastično 3. mesto. Zadnja dva tedna pa smo se posvetili moštveni taktiki in ničesar ne bomo prepustili naključju."

Nejc Kobal, trener Parkljev:
"Z uvrstitvijo na zaključni turnir smo v letošnji sezoni že dosegli zastavljen cilj. V Kranj gremo tako popolnoma neobremenjeni, zagotovo pa bomo zagrabili vsako morebitno možnost za presenečenje. Čestitke vsem udeležencem za uvrstitev med najboljših 8 ekip v Sloveniji."

Nikolas Šuša, kapetan:
"Uvrstitev na zaključni turnir je za našo ekipo lep uspeh. Borili se bomo po najboljših močeh. Srečno tudi vsem ostalim udeležencem turnirja."

Petek, 31. marec, ob 19.15:
GROSUPLJE – KRKA (par D)

Izjave trenerjev in kapetanov pred zaključnim turnirjem:

Predrag Milović, trener Grosupljega:
"Mi smo z uvrstitvijo na četrto mesto v rednem delu naredili velik uspeh. To pa ne pomeni, da smo že rekli zadnjo besedo in da se bomo predali. Osebno sem mnenja, da je ekipa Heliosa razred zase, toda na zaključnih turnirjih je že velikokrat prišlo do presenečenj. Ekipa Krke je edina ekipa v ligi, ki nas je premagala dvakrat. Verjamem, da je napočil čas, da se jim na tem turnirju maščujemo za oba poraza, kar pa zagotovo ne bo lahko. Verjamem v svojo ekipo in jim ob tej priložnosti čestitam za odličen rezultat."

Nejc Zdešar, kapetan Grosupljega:
"Pred začetkom letošnje sezone smo imeli cilj, da se uvrstimo na zaključni turnir in smo ta cilj tudi dosegli. Kljub menjavi trenerja smo se skozi celotno sezono kot ekipa zelo povezali in skupaj napredovali. Za nekatere izmed nas so to zadnje mladinske tekme, katere bomo izkoristili in pustili srce na igrišču."

Leon Stipaničev, trener Krke:
"Iskrene čestitke vsem udeležencem letošnjega mladinskega zaključnega turnirja. Prepričan sem, da v štirih dneh turnirja v Kranju bomo priča enem lepem košarkarskem dogodku. V četrtfinalu se srečamo z zelo dobro ekipo Grosupljega.  V takšnem tekmovalnem sistemu ni favorita, o zmagi bo odločala dnevna forma. Na tem mestu bi se želel zahvaliti  KZS-ju in pohvaliti odlično delo Jureta Šterbucla, ki z našimi igralci dela na programu telesne priprave."

Matic Šiška, kapetan Krke:
"Na finalni turnir se podajamo motivirani, da pridemo do čim boljšega rezultata. Trenutno smo osredotočeni le na tekmo z Grosupljem, ki je v dobri formi in bo težak nasprotnik. Na turnirju bomo dali vse od sebe, da sezono zaključimo na najboljši možen način."

POLFINALE:

Sobota, 1. april, ob 16.00:
ZMAGOVALEC PAR B – ZMAGOVALEC PAR C

Sobota, 1. april, ob 18.15:
ZMAGOVALEC PAR A – ZMAGOVALEC PAR D

FINALNI DAN:

Nedeljo, 2. april, ob 16.00:
TEKMA ZA 3. MESTO

Nedelja, 2. april, ob 18.15:
FINALE

Po zadnji tekmi sledi zaključek tekmovanja s podelitvijo nagrad in priznanj. 

Dnevna vstopnina na tekme znaša 4€.