Z Metalcem v Stožicah

V soboto, 28.11. ob 17.00 v Stožicah v okviru 12. kroga Lige ABA gostimo srbski Metalac iz Valjeva. Vabljeni na tekmo!

Union Olimpijo v 12. krogu Lige ABA v soboto, 28.11. ob 17.00 v Stožicah čaka tekma z Metalcem iz Valjeva, ki ima na lestvici isti rezultat kot Zmaji (4 zmage, 7 porazov). 

Zelo veseli bomo, če boste na tekmo prinesli tudi kakšno igračo (lepo ohranjeno ali novo), sladkarijo z dolgim rokom uporabe ali šolsko potrebščino, saj boste tako lahko sodelovali v akciji Narišimo nasmeh na obrazih otrok. Union Olimpija že tretje leto v okviru družbeno odgovornega projekta Zmajevo Srce, sodeluje z Društvom Kameleon Slovenija pri zbiranju igrač za otroke iz socialno šibkejših družin.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čaka nas težka tekma z zelo neugodnim nasprotnikom. Imajo zanimive igralce, v smislu, da so si zelo podobni v višini. So zelo visoka ekipa, tudi na mestu organizatorja igre. Dobro izkoriščajo svoje fizične prednosti, predvsem v obrambi, kjer ogromno prevzemajo, dobro polnijo prostor pod košem in so resnično zelo neugoden nasprotnik. Za nas predstavljajo dober test po zmagi nad Nanterrom. Letos smo se že nekajkrat opekli po tekmah EuroCupa. Srečanje moramo vzeti, kot tekmo, ki jo moramo na vsak način dobiti. Dobro moramo odreagirati pod tem pritiskom in narediti vse, da tekmo dobimo. Verjamem, da bomo poskušali nastopiti v čim bolj polni zasedbi, čeprav se še vedno ukvarjamo z velikim številom poškodb. Do tekme upam, da bodo bolj kot ne vsi igralci pripravljeni."

Miha Lapornik, igralec Uniona Olimpije: "Zavedamo se pomembnosti tekme in nasprotnika zelo spoštujemo. Dobro smo pripravljeni na tekmo. Če želimo do zmage, bomo morali pokazati še več kot na zadnji tekmi v Stožicah." 

Video