Visoka zmaga proti Krki (90:69)

Petrol Olimpija je vrhunsko vstopila v finalno serijo Lige Nova KBM. Z visoko domačo zmago 90:69 proti Krki je povedla z 1:0 v seriji.

Zmaji odločno korakajo proti novemu naslovu državnega prvaka Slovenije. Z odločno predstavo so dosegli uvodno zmago v finalni seriji proti Krki z rezultatom 90:69, dosegli deseto zaporedno zmago in povedli z 1:0 v finalu. Od ubranitve naslova državnih prvakov jih ločita le še dve zmagi. Nesrečna novica za trenerja Zorana Martića in njegov trenerski štab je zagotovo poškodba Mitcha McCarrona, čigar nastop na naslednji tekmi je zaradi tega vprašljiv. Najboljši strelec zeleno-belih je bil tokrat Jan Špan z 19 točkami, medtem ko jih je Devin Oliver dodal 15. statistika

Naslednja tekma Petrol Olimpijo čaka v torek, ko gostujejo pri Krki v dvorani Leona Štuklja.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Začetek tekme je bil za nas zelo stresen. Slabo smo jo odprli, hkrati pa se nam je poškodoval McCarron. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se zbrali in začeli igrati svojo igro. Mislim, da smo nato zasluženo zmagali, a to je le prva od treh zmag, ki jih potrebujemo za izpolnitev cilja."

Simon Petrov, trener Krke: "Težko rečem, kaj je šlo narobe. Moram si najprej še enkrat ogledati tekmo, zagotovo pa je res, da naša obramba ni bila prava. Šepala je na vseh pozicijah, tako da je Petrol Olimpija zlahka dosegala koše. Dala jih je veliko preveč, da bi lahko upali na presenečenje."