VIDEO: Aleksandar Lazić izbran za februarskega MVP-ja

Za košarkarji Petrol Olimpije je pet mesecev tekmovalne sezone 2018/19, navijači pa so izbrali še četrtega najkoristnejšega igralca meseca. Za MVP-ja meseca februarja je bil izbran Aleksandar Lazić!

Mladi, 22-letni Aleksandar Lazić, ki se je poleti vrnil v Ljubljano, po tem, ko je tekmovalni sezoni 2016/17 in 2017/18 preživel v Srbiji, prvo pri Dynamicu VIP iz Beograda, drugo pa pri Megi Bemax iz Sremske Mitrovice, je bil s strani navijačev izbran za najkoristnejšega igralca meseca februarja.

»Air Lazo«, svoj vzdevek si je prislužil zaradi številnih spektakularnih zabijanj in dejstva, da se skoraj zagotovo bolje počuti v zraku, kot na trdnih tleh, je na sedmih tekmah v februarju v povprečju dosegal 9,0 točk, 5,1 skok in 1,4 podaje na tekmo, temu pa dodal še 1,1 pridobljeno žogo, iz igre pa je metal 49,5-odstotno. Svojo najboljšo predstavo je prikazal 7. februarja, na dvoboju 17. kola prvega dela državnega prvenstva proti Iliriji, ko je v zgolj 18 minutah igre 10 točkam dodal devet skokov, štiri podaje in tri pridobljene žoge (valorizacijski indeks 21).

Lazić pa ni blestel zgolj v dresu Petrol Olimpije – odlični predstavi je prikazal tudi na dveh obračunih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019, kjer je predstavljal Bosno in Hercegovino. V februarskem ciklu kvalifikacij je na dveh tekmah v povprečju dosegal 17,5 točke in iz igre metal kar 73,7-odstotno (14/19).

Video