V torek v Tivoliju z Ilirijo

Po osmih dneh tekmovalnega odmora se bodo košarkarji Petrol Olimpije v torek vrnili na parket, in se ob 20.00 v Hali Tivoli na ljubljanskem obračunu osmega kola državnega prvenstva pomerili z Ilirijo.

Moštvo Petrol Olimpije se bo v torek ob 20.00 v Hramu slovenske košarke, ljubljanski Hali Tivoli, udarilo z ekipo Ilirije. Obračun ljubljanskih moštev v Ligi Nova KBM bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Šport TV 1.

Ljubljanski Zmaji bodo na prvi tekmi po reprezentančnem odmoru lovili svojo šesto zmago v prvem delu državnega prvenstva, na drugi strani pa je moštvo iz Šiške po sedmih odigranih tekmah še edino brez zmage. Najboljši strelec v vrstah Ilirije, ki je v elitno košarkarsko tekmovanje vstopila pred začetkom sezone 2017/18, je novinec Joshua Stanley Heath, ki v povprečju dosega 18,6 točke na tekmo, ob tem pa svojim soigralcem »odda« še 8,3 podaje na tekmo, s statističnim indeksom 19,7 pa je tako drugi najuspešnejši košarkar Lige Nova KBM.

Za moštvo Saše Nikitovića bo to prvo od treh zaporednih gostovanj pred vrnitvijo na domači parket. V petek Petrol Olimpija potuje v Zagreb, kjer se bo na tekmi desetega kola Lige ABA ob 20.00 pomerila s Cedevito, prihodnji torek pa Zmaje v Franciji v Ligi prvakov čaka še obračun s SIG Strasbourgom. Na domači parket se bodo Ljubljančani vrnili v petek, 14. decembra, ko se bodo v Hali Tivoli ob 20.00 pomerili s Helios Suns, to pa bo prva v nizu štirih zaporednih domačih tekem.

IZJAVA PRED TEKMO:

Saša Nikitović, glavni trener Petrol Olimpije:
»Preden začnemo razmišljati o Iliriji, moramo najprej razmišljati o sebi. V torkovo tekmo vstopamo kot absolutni favoriti, posledično pa na nas pade tudi odgovornost, da se na obračunu predstavimo v najboljši možni luči. Ilirija se ta trenutek nahaja v zelo nezavidljivem položaju, saj so brez zmage na zadnjem mestu lestvice državnega prvenstva, dejstvo pa je, da vsi slovenski klubi komaj čakajo na to, da premagajo Petrol Olimpijo. V dvoboj vstopamo zelo osredotočeni na našo predstavo, za nami je teden dobrih treningov, moštvo Ilirije smo preučili do obisti. Vemo, da organizator igre Joshua Stanley Heath na parketu prebije več kot 30 minut na tekmo, in ima žogo največ v svojih rokah, zato bo velik poudarek na ustavitvi njihove organizacije igre. Hkrati se bomo osredotočali na čvrsto igro v obrambi na vseh ostalih igralnih položajih, saj ima Ilirija veliko število izkušenih košarkarjev. Pot do zmage bo odvisna od naše priprave na dvoboj in naše osredotočenosti na naloge, ki se jih dogovorimo v garderobi.«

LIGA NOVA KBM, 8. KOLO

Hala Tivoli (Ljubljana), torek, 4. december, ob 20.00:
ILIRIJA – PETROL OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 1)

LESTVICA:

M

Ekipa

Tekme

Zmage

Porazi

Točke

1.

Sixt Primorska

7

5

2

12

2.

Petrol Olimpija

7

5

2

12

3.

Šentjur

7

4

3

11

4.

Zlatorog

7

4

3

11

5.

Rogaška

7

4

3

11

6.

Krka

6

4

2

10

7.

Hopsi Polzela

7

3

4

10

8.

Šenčur GGD

6

3

3

9

9.

Helios Suns

7

2

5

9

10.

Ilirija

7

0

7

7