V Stožicah smo gostili Specialno Olimpijado

Včeraj smo v Stožicah na tekmi EuroCupa gostili Specialno Olimpijado Slovenije.

Union Olimpija je včeraj na tekmi 7. kroga EuroCupa, ko je v Stožicah klonil francoski JSF Nanterre 78:65, v okviru klubskega družbeno odgovornega projekta Zmajevo Srce, gostila košarkarje in košarkarice Specialne Olimpijade Slovenije

Fantje in punce so med polčasom naše tekme odigrali pravo košarkarsko tekmo, pokazali svoje košarkarske veščine in navdušeno navijali za Zmaje. Trenerja selekcije Specialne Olimpijade Slovenije sta tokrat bila bivša košarkarja Uniona Olimpije Slavko Kotnik in Saša Dončić. Med polčasom se je s Specialno Olimpijado navdušeno slikal ameriški košarkar v dresu Uniona Olimpije Zack Wright, ki je sicer trenutno poškodovan. Pred tekmo so skupinsko sliko naredili tudi vsi košarkarji Zmajev in francoske ekipe JSF Nanterre.

Z obiskom v Stožicah so športniki specialne olimpijade pokazali, da ravno tako radi igrajo košarko, kakor vsi ostali športniki. V okviru Specialne olimpijade se lahko vključijo v košarkarsko igro ali zgolj igranje elementov košarke.

Tako gibanje za osebe z motnjami v duševnem razvoju zadovolji želje vseh, ki si želijo vrteti košarkarsko žogo. Pošlji SPECIALCI na 1919 in prispevaj 1 EUR k izvedbi projekta Poletnih svetovnih iger specialne olimpijade v Los Angelesu! Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Izimobila, Debitela, Simobila in Tušmobila.

Specialna Olimpijada Slovenije nas je pred tem že obiskala tudi na pravem treningu v Stožicah, kjer so spoznali naše košarkarje in trenerje. 

Galerija

Video