V soboto ob 21.00 v Zagrebu

Union Olimpija bo v 19. krogu Lige ABA gostovala pri zagrebški Ciboni. Tekma je na sporedu v soboto, 21.1. ob 21.00 v KC Dražen Petrović.

Union Olimpija bo v soboto, 21.1. ob 21.00 v Zagrebu odigrala tekmo 19. kroga Lige ABA. Nasprotnik Ljubljančanov bo Cibona, ki je trenutno na 5. mestu Lige ABA z rezultatom 11 zmag in 7 porazov. Zmaji bodo v Zagrebu iskali priložnost za svojo deveto zmago v regionalni ligi. Zmaji so na prvi medsebojni tekmi z Zagrebčani v Stožicah visoko izgubili 89:72.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Cibona nas je na prvi medsebojni tekmi deklasirala in v Zagrebu si želimo, da pokažemo, da smo lahko enakovreden nasprotnik. Zagrebčani imajo izredno izkušene nosilce igre in dobre igralce, ki prihajajo s klopi. Cibona je ekipa, ki sijajno koristi »pick« igro, saj lahko igrajo po globini od položaja tri do pet. Imajo odlično ravnovesje med zunanjo in notranjo igro, kar jim daje dodatno prednost. Če želimo v Zagrebu popraviti vtis s prve tekme, bomo morali odigrati predvsem izredno čvrsto v obrambi, ker če bomo delovali kot na nekaterih letošnjih gostovanjih, nimamo nobene možnosti."

Brandon Jefferson, igralec Uniona Olimpije: "Na prvi medsebojni tekmi z Zagrebčani nismo bili pravi. Želimo si dokazati, da smo vsaj enakovredni. Naredili bomo vse, da pokažemo dobro igro v Zagrebu, če se nam ponudi priložnost, pa upam, da jo bomo znali izkoristiti."