V nedeljo ob 21.00 proti Sokolom v Stožicah

Union Olimpija bo v nedeljo, 29.1. ob 21.00 v Stožicah odigrala tekmo 20. kroga Lige ABA proti makedonski ekipi Karpoš Sokoli.

Union Olimpija bo v 20. krogu Lige ABA v Stožicah gostila makedonske Karpoš Sokole. Ljubljančani bodo srečanje odigrali v nedeljo, 29.1. ob 21.00. Zmaji, ki trenutno zasedajo 6. mesto na lestvici Lige ABA (9 zmag, 10 porazov) bodo naredili vse, da si v Stožicah priborijo zmago nad makedonsko ekipo, ki je trenutno uvrščena na 10. mesto z rezultatom 7 zmag in 12 porazov. Vstopnice za tekmo Lige ABA že v prodaji preko www.mojekarte.si in na prodajnih mestih. Blagajna pred dvorano se odpre uro pred začetkom tekme.

V nedeljo bo na tekmi potekala tudi dobrodelna akcija NIVEA - Podarite nam modro srce. Skupaj z ambasadorjem akcije večkratnim olimpijcem Vasilijem Žbogarjem bodo obiskovalci modra srca lepili na okna pročelja dvorane Stožice. Pridružite se nam tudi vi v živo na tekmi ali pa svoje modro srce z lepo željo izpolnite na www.nivea.si/srce.

NIVEA skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije že enajsto leto zapored odpira okno v svet izobrazbe otrokom iz socialno šibkejšega okolja. Učni sklad NIVEA bodo obogatili za 20.000 € in tako na poti do izobrazbe s štipendijami podprli tiste, ki to najbolj potrebujejo. Od 23. januarja do 20. februarja 2017 bodo zbirali vaša modra srca, v katera lahko zapišete svoje želje in tako podprete akcijo. Med sodelujočimi bodo vsak teden izžrebali nekoga, ki mu bodo v znak zahvale podarili toplo NIVEA odejo.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Prva medsebojna tekma s Karpoš Sokoli je le zgodovina. Gre za nov obračun dveh ekip, ki v tem trenutku izgledata popolnoma drugače. Sokoli so v izredno lepi pozitivni seriji tako v Ligi ABA kot v BBL. Po menjavi trenerja in nekaj korekcijah v igralskem kadru so postali zelo uspešna ekipa. Gre za izkušeno zasedbo, ki ima nekaj prekaljenih internacionalnih igralcev kot so Labović, Trajkovski, Vrkić, Zeković, Perry in Sokolov, ki so v najboljših letih. Potrebno bo kontrolirati predvsem njihovo igro po širini, popaziti na met z razdalje s strani visokih igralcev in igrati v našem ritmu. Pričakujem težko tekmo. Želimo si potrditi zmago iz Zagreba, a če želimo, da točki ostaneta v Ljubljani, bo potrebno resno in zavzeto odigrati celotno srečanje. Verjamem v svoje fante in jim zaupam. Verjamem in vem, da imajo veliko željo po zmagah, zato sem prepričan, da bodo v nedeljo dali svoj maksimum v Stožicah."

Gregor Hrovat, igralec Uniona Olimpije: "Želimo nadaljevati z dobrimi predstavami. Karpoš Sokoli so spoštovanja vredna ekipa, ki je med drugim slavila proti Budućnosti in Cedeviti. Zavedamo se, da nas čaka izjemno težka tekma, a naredili bomo vse, da zmaga ostane v Ljubljani."