Union Olimpija - Mega Leks 89:99

Union Olimpija je v 11. krogu Lige ABA v Stožicah izgubila s srbskim Mega Leksom 99:89.

Union Olimpija je v 11. krogu Lige ABA v Stožicah morala priznati poraz srbskemu Mega Leksu 99:89. Ljubljančani so dobro odprli tekmo in na polčasu vodili z rezultatom 47:43. V nadaljevanju je sledil padec v igri in Mega Leks je pet minut pred koncem prišel do prednosti desetih točk. Do preobrata Zmaji niso zmogli. Pri Unionu Olimpiji zaradi poškodb niso igrali Blaž Mahkovic, Zack Wright in kapetan Saša Zagoracstatistika

Union Olimpija bo v torek, 24.11. ob 19.00 v Stožicah v okviru EuroCupa gostila francoski Nanterre. Vabljeni na tekmo!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Lahko ste videli, da smo v drugem polčasu spet padli v igri. Koncentracija, preciznost pri izvajanju stvari v napadu, sam prenos žoge na njihovo agresivno obrambo.. imeli smo neverjetne probleme. Zakaj se to dogaja, ali je to stvar koncentracije, utrujenosti, doslednosti, to moramo najti odgovor. Že drugič zaporedoma se nam je zgodilo, da smo v drugem polčasu občutno padli v igri. Posledično je na koncu odločilo, da smo imeli preveč izgubljenih žog, izgubili smo skok. Na koncu povsem zaslužena zmaga Mega Leksa, za kar jim čestitam, mi pa smo v velikih problemih. Predvsem poškodbe nam povzročajo velike preglavice, potem pademo fizično in si predvsem želim, da se čim prej sestavimo, da normalno začnemo funkcionirati."

Dejan Milojević, trener Mega Leksa: "Zelo pomembna zmaga za nas. Olimpija je ena boljših ekip v ABA Ligi, zagotovo konkurent za končnico. Zelo težka tekma, saj Olimpija igra zelo spremenljivo, gre za zelo dobro ekipo, ki ima dobro filozofijo igre. Lahko premagajo Zvezdo v Beogradu, po drugi strani pa izgubijo s Sutjesko v Stožicah. Nisem zadovoljen kako smo odprli tekmo, saj smo začeli premehko. Nismo bili agresivni, kot smo igrali večji del sezone. To je razlog našega zaostanka na polčasu. V drugem delu tekme smo bili bolj odločni, čvrsti in agresivni. To je odločilo tekmo v našo korist."

Video