Union Olimpija - Karpoš Sokoli 92:97

Union Olimpija je v 20. krogu Lige ABA v Stožicah po izjemno tesni končnici morala priznati poraz Karpoš Sokolom 97:92.

Union Olimpija je v 20. krogu Lige ABA v Stožicah izgubila proti makedonskemu klubu Karpoš Sokoli 97:92. Ljubljančani, ki nocoj niso bili pri igri, predvsem kar se tiče obrambe, so zaostajali vse do zadnje četrtine, ko so goste le ujeli in minuto do konca povedli s tremi točkami razlike. V nadaljevanju je prišlo do nerazumljivega padca in Karpoš Sokoli so zasluženo slavili svojo prvo zmago v gosteh v Ligi ABA. statistika

Union Olimpija bo naslednjo tekmo odigrala v Ligi Nova KBM. V sredo, 1.2. ob 20.00 v Stožice prihaja Šenčur.

Bojan Trajkovski, igralec Karpoš Sokolov: "Zelo pomembna tekma za nas, veliko bolj kot za Union Olimpijo. Tri dni pred tekmo smo bili v katastrofalnem položaju, saj je bilo več kot pol ekipe virozne. Zelo težko smo se sestavili za tekmo. Vse smo delali, da se pozdravimo. Zeković je neverjeten, saj je na tekmo prišel praktično iz postelje in pokazal izjemen karakter ter srce. Verjamem, da je bil tudi to dodatni motiv za vse nas, da gremo v srečanje zelo borbeno. Mislim, da sta obe ekipi prikazali odlično predstavo v napadu. Liga ABA je zelo nepredvidljiva, zato je bila zmaga zelo pomembna. Zmago bi posvetil sinu, razloga pa vam ne bom povedal."

Dragan Nikolić, trener Karpoš Sokolov: "Pred leti sem delal kot strokovni komentator na televiziji, pa naj prvo povem zanimivost. Postavil sem nagradno vprašanje, kateri klub s področja bivše države je najtrofejnejši. Naj povem odgovor, saj je bilo takrat izjemno veliko napačnih. To je vaša Olimpija. Union Olimpija je bila in bo velik klub. Upam, da se vsi zavedate kaj je Union Olimpija dala košarki v tej regiji. Na tekmi smo občutili moment, da lahko igramo z njimi. Na zadnjih dveh gostovanjih se nismo dobro pokazali. Fantom sem pred tekmo dejal, da ne smemo biti vedno fini in se lepo obnašati na gostovanjih, ampak se moramo boriti in pokazati maksimum. Manekeni ne zmagujejo tekem. Mislim, da je bila tekma lepa za gledalce. Oliver je odlično odigral, na drugi strani pa se ne spomnim, kdaj bi se v moji ekipi kar devet igralcev vpisalo na listo strelcev. Unionu Olimpiji želim vse najboljše, želim, da se jim vrne publika, saj si to zaslužijo, tako kolega Okorn, ki odlično dela ter vsi njegovi igralci. Zmago bi posvetil Slađanu Stojkoviću."

Stevan Milošević, igralec Uniona Olimpije: "Težek poraz. Dobili smo kar 97 točk in to je neoprostljivo. Karpoš Sokoli so odigrali tako kot so se dogovorili. Mislim, da smo odigrali zelo slabo v obrambi. Imeli smo nekaj dobrih momentov, ampak na koncu je odločila naša slaba obramba."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke gostom za zmago. Veliko nimam povedati. Nismo bili pravi. Bili smo daleč od tega kar smo kazali na zadnjih dveh tekmah Lige ABA. Če dobiš 97 točk na domačem parketu, potem ni rešitve. Imeli smo prednost minuto pred koncem, ki pa smo jo zapravili na neumen način. Na takšni tekmi, ko nisi pri stvari, pa že ob polčasu dobiš petdeset točk in popuščaš na vse strani, potem pa se vrneš nekoliko na silo v igro, moraš priložnost zgrabiti. Osebno mislim, da si zmage nismo zaslužili. Razočarani smo, ampak sveta ni konec zaradi tega poraza. Je pa velika škoda, da ne znamo izkoristiti položaja. Zelo podobna zgodba kot proti Igokei, ko je bilo potrebno žebelj samo še zabiti do konca. S tem porazom tudi zmaga proti Ciboni in Partizanu ostaja nepotrjena. Ampak tako pač je v športu, košarki. Odigrali smo izredno slabo v obrambi in to se je vleklo skozi celotno tekmo. Bili smo premalo agresivni in pustili smo jim preveč prostora v igri. Vedeli smo od kje pretijo nevarnosti, ampak izpadli smo tako kot pač smo."

Video