U18 poraženi v polfinalu turnirja

Mladi košarkarji Uniona Olimpije so izgubili v polfinalu turnirja v Valjevu.
UNION OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA 44:64 (35:48, 23:32, 8:18)

Union Olimpija: Žiga Samar, Fin Lucu Dražovič 8. Žan Kobal, Jan Blatnik 2, Martin Hari, Peter Vukovič, Maksim Gorbachov 11, Domen Tivadar, Jan Blatnik, Jure Daneu 2, Nemanja Ščekić 14, Nik Dragan 7, Blaž Janežič.

Trener: Lojze Šiško, Pomočnik: Andrej Podvršnik, Vodja strokovnega štaba: Tomaž Fartek in uradni predstavnik: Srečko Bester.

Košarkarji Crvene Zvezde so v polfinalu turnirja v Valjevu izgubili proti Crveni Zvezdi. Zmajčki so srečanje vstopil s precej nervoze in nepreciznosti, kar so čvrsti Beograjčani dodobra izkoristili in prvi del dobili z desetimi točkami naskoka. Igralci Crvene Zvezde so si v četrti minuti drugega dela priigrali 14 točk prednosti. V zadnjih petih minutah drugega dela so igralci Uniona Olimpije prednost Zvezde uspeli znižati na devet točk zaostanka. V prvem polčasu je Crvena Zvezda dobila skok s 23 proti 12 in realizacija meta za dve točki je bila močno v korist Crvene Zvezde (12:21 57% proti 5:22 23%). V tretjem delu smo gledali precej izenačeno tekmo, pri čimer so Beograjčani še povečali prednost na 14 točk razlike pred koncem tretjega dela. V četrtem delu so Zvezdaši prednost še povečali in na koncu tekmo zasluženo dobili z 20 točkami razlike. Beograjčani so dominirali v skoku in večji preciznosti. Za mlade Zmaje je bil Aleksa Ilić nerešljiva uganka pod košem. Zmaji se bodo jutri pomerili na tekmi za tretje mesto proti poražencu obračuna Mega Leks – Igokea.

Video