Trener Potočnik: Vsaka tekma je pomembna

Union Olimpija v sredo, 2.12. ob 19.30 gostuje pri nemškemu Telekom Baskets Bonn.

Union Olimpija v sredo, 2.12. ob 19.30 gostuje pri nemškemu Telekom Baskets Bonn. Gre za tekmo 8. kroga EuroCupa, ki je zelo pomembna v boju za napredovanje iz skupinskega dela.

Ljubljančani so z Nemci izgubili na prvi tekmi v Stožicah. Union Olimpija ima po sedmih krogih tri zmage in štiri poraze, Nemci pa so do sedaj zmagali zgolj dvakrat.

V taboru Uniona Olimpije je še vedno kar nekaj težav s poškodbami. V Bonn z ekipo ne bo potoval Mitja Nikolić, ki opravlja rehabilitacijo poškodbe rame. Po posebnem programu še vedno vadita Zack Wright in Saša Zagorac. Nekaj težav s poškodbo hrbta ima tudi Ronalds Zakis. TV prenos tekme bo na Šport TV!

VIDEO - Trener Potočnik
VIDEO - Miha Lapornik

Miha Lapornik, igralec Uniona Olimpije: "Vzdušje po dveh zaporednih zmagah je dobro. Upam, da nadaljujemo v tem slogu. Zgolj z dobro obrambo lahko slavimo zmago tudi v Nemčiji. Čaka nas težka preizkušnja in dobra obramba, je ključ do zmage. Pri pick n' roll situacijah moramo boljše odigrati v obrambi in zapirati njihov napadalni skok. V napadu moramo odigrati bolj pametno. V kolikor nam bo to uspelo, mislim, da v Bonnu lahko zmagamo."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Iz dneva v dan se ponavljajo poškodbe. Situacija ni najboljša. Upam, da bomo v čim bolj polni postavi. Vsaka tekma je za nas pomembna. Fantom je nekoliko lažje, saj smo zmagali dve zaporedoma. Bonn igra zelo kombinatorno v napadu, imajo odlične posameznike. Njihovi rezultati v zadnjem času tega ne pokažejo, ampak še enkrat ponavljam, gre za odlično ekipo. Čaka nas zelo težka tekma."