Pred tekmo stopili skupaj za dober namen

Pred prvo letošnjo tekmo EuroCupa v Stožicah (Union Olimpija - Trento 98:97) sta obe ekipi stopili skupaj za dober namen.

Pred prvo letošnjo tekmo EuroCupa v Stožicah (Union Olimpija - Dolomiti Energia Trento 98:97) sta obe ekipi stopili skupaj za dober namen. 

Oktober je tudi letos svetovni mesec boja proti raku dojk, zato smo se v duhu Zmajevega Srca odločili, da vse obiskovalce opozorimo in spomnimo na bolezen, ki lahko prizadene vsakogar od nas. 

V dvorani Stožice smo gostili predstavnike Združenja Europa Donna in delili rožnate pentlje vsem obiskovalcem kot simbol osveščanja. Igralci obeh ekip so se pred začetkom tekme slikali s predstavnico Europa Donna in tako simbolno opozorili na bolezen raka dojk. 

Rak dojke je najpogostejši rak pri ženskah, saj vsako leto v Sloveniji za to vrsto raka zboli več kot 1200 žensk, pa tudi šest do deset moških. Ljudje lahko veliko naredimo za preprečevanje in preventivo bolezni z zdravim življenjskim slogom, vzdrževanjem primerne telesne teže in dolgim dojenjem otrok. Predvsem je izjemno pomembno vsakomesečno samopregledovanje ter udeleževanje slikanj v okviru preventivnega presejalnega programa Dora. Na območjih, kjer Dora še ni razširjena, imajo ženske pravico do mamografije vsaki dve leti.